Toni Vilander hallitsevan mestaritiimin väreissä alkavaan WEC-kauteen

17.3.2022 / 10:24
Toni Vilander kilpailee WEC-sarjassa Ferrarilla (Kuva: Gabi Tomescu / focus-pack-media.de).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun kestävyysajon MM-sarjan (WEC) kauden avausosakilpailu ajetaan tällä viikolla Floridassa, Yhdysvalloissa. Suomalaisväriä kilpailuun ja sarjaan tuo italialaisessa AF Corse -tiimissä kilpaileva Toni Vilander.

Toni Vilander, 41, lähtee tavoittelemaan menestystä WEC-sarjan LMGTE Am -luokassa, missä hän kilpailee italialaisen AF Corse -tiimin Ferrari 488 GTE Evo -autolla. Tiimikavereikseen Vilander saa sveitsiläisen Christopher Ulrichin, 49, sekä brittiläisen Simon Mannin, 21. Viime vuonna AF Corse -tiimi vei nimiinsä samaisen luokan mestaruuden, kuljettajinaan Nicklas Nielsen, Francois Perrodo ja Alessio Rovera.

Historian 10. FIA WEC -kausi käynnistyy tällä viikolla Floridasta, Yhdysvalloista, missä kilpaillaan Sebringin radalla 1000 mailin kilpailu. Rata-autoilun kestävyysajon MM-sarjassa kilpaillaan proto- ja GT-autoilla neljässä eri luokassa. LMGTE Am -luokkaan on mukaan ilmoittautunut yhteensä 13 autokuntaa, joista Ferrareita ja Porscheja molempia radalla nähdään viisi kappaletta, kun taas kolmen autokunnan kalustona on Aston Martin.

Keskiviikkona ohjelmassa oli ensimmäiset ja toiset vapaat harjoitukset. Ensimmäisellä jaksolla Vilanderin autokuntaa ei radalla nähty, mutta toisella jaksolla tuloksena oli luokan neljänneksi nopein aika. Tänään torstaina ajetaan vielä kolmannet vapaat harjoitukset, sekä kahdet aika-ajot, kun taas perjantai on pyhitetty varsinaiselle kilpailulle.

Vilanderin osalta kilpailukausi 2022 käynnistyi tammikuussa, kun hän osallistui Yhdysvalloissa nyt jo 60. kerran ajettuun Daytonan 24 tunnin kilpailuun. Kyseessä oli IMSA Sportscar -sarjan kauden avausosakilpailu. Vilander, Luis Perez Companc, Mann ja Nielsen toivat AF Corse -tiimin Ferrarin ruutulipulle GTD-luokan sijalla neljä, häviten viimeisen palkintosijoituksen äärimmäisen niukasti. Vilander urakoi nelikosta toiseksi eniten, lähes kuusi ja puoli tuntia.

Vaikka edessä onkin WEC-sarjan kauden avausosakilpailu, hehkuttaa Vilander jo nyt sosiaalisen median puolella ensi kaudella kilpailukäyttöön tulevaa uutta Ferrari 296 GT3 -autoa (katso kuvat alapuolelta). Vilander voitti vuonna 2014 WEC-sarjassa LMGTE Pro -luokan mestaruuden ja vuotta myöhemmin tuloksena oli samaisen luokan kakkossija. Yhteensä Vilander on urallaan osallistunut 34 WEC-sarjan osakilpailuun ja saavuttanut niistä yhdeksän luokkavoittoa.

FIA WEC kilpailukalenteri 2022

18.-18.03. Sebring, Yhdysvallat (1000 mailia)
07.-07.05. Spa-Francorchamps, Belgia (6 tuntia)
11.-12.06. Le Mans, Ranska (24 tuntia)
10.-10.07. Monza, Italia (6 tuntia)
11.-11.09. Fuji, Japani (6 tuntia)
12.-12.11. Sakhir, Bahrain (8 tuntia)

 

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit