Toni Vilander jatkaa Ferrarilla – taskussa kahden vuoden sopimus

4.1.2017 / 09:44
Toni Vilander aloitti Ferrarilla jo vuonna 2008, ja nyt taskussa on uusi 2-vuotinen sopimus. (kuva: Risi Competizione)

[ A- ] / [ A+ ]

Ferrarilla kestävyysajon GTE Pro -luokan maailmanmestaruuden 2014 saavuttanut ja kaksi kertaa Le Mansin voittanut Toni Vilander jatkaa legendaarisen automerkin kuljettajana. Vilander, 36, on tehnyt Ferrarin kanssa kahden vuoden sopimuksen.

Ferrarilla on tapana, että kuljettajasopimus tehdään aina ensin automerkin kanssa, ja vasta sen jälkeen selviää missä sarjassa ja kenen kanssa kuljettaja ajaa. Vilander ajoi viime kaudella Risi Competizionen kuljettajana ensimmäistä kauttaan IMSA-sarjassa USA:ssa, ja sama on osoite tänäkin vuonna.

– Tein juuri ennen vuodenvaihdetta kahden vuoden jatkosopimuksen Ferrarin kanssa, joten se meni hyvin. Siltä näyttää, että ajan toisen kauden IMSA Weathertech -sarjaa. Luokka on sama GTLM ja auto myös, eli Ferrari 488, Vilander sanoo UrheiluUutiset.comille.

Suomalaiskuskin ajoparina jatkanee Giancarlo Fisichella.

– Pitkissä kisoissa (Daytona, Sebring ja Atlanta) meidän kanssa pitäisi ajaa James Calado.

Vilander ja Risi Competizione ovat jo aloittaneet valmistautumisen uuteen kauteen. Ensimmäiset testit ajettiin jo joulukuussa ja tulevana viikonloppuna on edessä sarjan virallinen 3-päiväinen testijakso Daytonassa. Viime vuonna Vilander oli sarjan viides.

– Tammikuun lopussa ajetaan Daytonan 24h -kisa, ja siitä kauteni lähtee käyntiin. Tavoitteena on tasainen kausi, ja silloin olisi jopa mahdollisuus ajaa mestaruudesta, Vilander kertoo.

Viime kaudella Vilander oli IMSA-sarjan lisäksi Vilander ajaa mm. Australiassa helmikuussa Bathurstin 12h -kilpailun. Senkin kankaanpääläinen ajaa luonnollisesti Ferrarilla, mutta tiiminä on Maranello Motorsport. Bathurstin rata on suorastaan huikea, yksi maailman hienoimmista.

– Se on aikalailla ainutlaatuinen koko maailmassa. Ajetaan vuorenrinnettä, tosi nopea ja kapea betoniränni. Vaatii luottoa autoon ja riskinottoa, Vilander tietää.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit