Tony Jansson on kuollut – “Ajoi toistuvasti itsensä rallikansan suureen suosioon”

19.2.2019 / 07:35
Tony Jansson Lahti Historic EM-rallissa kesällä 2018 (Kuva: Timo Pullikka).

[ A- ] / [ A+ ]

Historic-ralleista tuttu ruotsalainen Tony Jansson on kuollut. Jansson muistetaan hyvin myös Suomessa ja erityisesti hänen menestyksekkäistä kilpailumatkoistaan Lahti Historic Ralliin.

Suru-uutisen kertoi Tony “Roten” Janssonin tiimi Bevelko Historic Rallyteam Sweden Facebook-sivullaan maanantaina. Sairauskohtauksen saanut Jansson oli kuollessaan 60-vuotias.

– Suuren surun myötä joudumme ilmoittamaan, että tiimimme tähti, legenda, promoottori ja mestari Tony “Roten” Jansson on poistunut luotamme. Muistamme hänet lämminsydämisenä, nöyränä ja huolehtivana, hienon asenteen omaavana ihmisenä. Hän oli mahtava tiimiläinen, joka rakasti sitä mitä teimme ja mitä rakastimme tehdä omalla tavallamme, Bevelko Historic Rallyteam Swedenin Facebook-sivulla kuvaillaan.

Jansson osallistui Lahti Historic Ralliin yhdeksän kertaa ja heti ensimmäisellä kerralla vuonna 2003 hän voitti yleiskilpailun Ford Cortina Lotuksen ratissa. Janssonin menestys Lahdessa oli muutenkin erinomaista, sillä yleiskilpailusta hän saavutti yhteensä viisi palkintosijoitusta (1-3-1) ja luokkavoittoja peräti kuusi kappaletta.

Myös Lahti Historic Ralli ilmoitti suru-uutisen Facebook-sivullaan maanantaina.

– Tony Jansson, eräs kilpailumme menestyneimmistä kuljettajista, mies joka toistuvasti ajoi itsensä rallikansan suureen suosioon, on menehtynyt.

Jansson osallistui Suomessa kilpaillessaan myös kaksi kertaa Tunturiralliin, kahdesti TeijoTalot Ralliin Salossa, sekä kerran Rantaralliin.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit