MOTORSPORT

Toomas Heikkinen innolla mestaruustaisteluun: “Suupielet ylöspäin liikenteeseen”

Rallicrossin MM-sarja jatkuu tänä viikonloppuna Saksassa Esteringin radalla. Mattias Ekströmillä on mahdollisuus varmistaa maailmanmestaruus. Tallikaveri Toomas Heikkisellä on taistelussa iso rooli.

Ekström johtaa sarjaa pisteellä 27 pisteellä ennen Johan Kristofferssonia (228-201). Kuljettaja voi maksimissaan kerätä 30 pistettä per viikonloppu, joten kun jäljellä on kaksi osakilpailua, riittää Ekströmille se, että hän summaa Saksasta neljä pistettä Kristoffersonia enemmän.

MM-mahdollisuus on edelleen myös Petter Solbergilla (194 p.), Andreas Bakkerudilla (192 p.) ja Sebastien Loebillä (180 p.). Heikkinen (125 p.) on sarjan yhteispisteissä seitsemäntenä.

Tallien puolella Ekströmin ja Heikkisen EKS (Audi S1) on summannut 353 pistettä Hansenin (Peugeot 208) 345 pistettä vastaan.

– Mattiaksella on mahdollisuus varmistaa mestaruus. Se on tietenkin tavoitteena. Tiimien mestaruus on vähän monimutkaisempi juttu. Siinä on niin paljon vaihtoehtoja vielä. Johdamme sarjaa nyt, ja tavoitteena on olla täälläkin Hansenin autojen edellä. Ihan hyvältä näyttää. Suupielet ylöspäin lähdetään liikenteeseen, Heikkinen sanoo.

Heikkiselle tiimimestaruus olisi tärkeä meriitti. Hänellä on EKS-tallin kanssa sopimus vain tästä kaudesta. Tallilla on optio ensi vuoteen.

– Optio on olemassa Ekströmin puolella. Mutta ei tässä vähään aikaan mitään tapahdu. Varmaan mennään kausi loppuun ja katsotaan asiaa joskus ennen joulua, Heikkinen kertoo.

Esteringin rata on vuosien varrella tarjonnut paljon tapahtumia. Rata on ahdas ja kaiteet ovat lähellä.

– Tämä on sellainen vanhan liiton rata. Vähän mikkihiiri, mutta ihan hyvä. Varmasti tulee taas paljon actionia kuten aina täällä. Ensimmäinen mutka on se pahin, kun se kääntää 180 astetta. Startin rooli on täällä isossa roolissa, ja se, että selviää ensimmäisestä mutkasta, Heikkinen tietää.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lue myös Niclas Grönholm: “Radan pitäisi sopia meille”

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com