Toomas Heikkinen ja suomalaisfanit Latviaan: ”Enää ei riitä että olet vetomies”

28.9.2016 / 12:58
Toomas Heikkinen kilpailee viikonloppuna Latviassa. Audi-kuski hakee maailmanmestaruutta yhdessä tallikaverinsa ja tiimin omistajan Mattias Ekströmin kanssa. (kuva: FIAWorldRallycross.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM- ja EM-sarja jatkuu viikonloppuna Latviassa. Kilpailu maailmanmestaruudesta tiivistyy, kun jäljellä on enää kolme osakilpailua. Toomas ”Topi” Heikkinen on mestaruusjunasta jo tipahtanut, mutta Latvian viikonlopusta tulee muuten yksi kauden kohokohdista.

Heikkinen tietää, että kisapaikalle on tulossa satamäärin suomalaisia. Latvia on MM-kalenterissa ensimmäistä kertaa, ja laji on maassa kovassa huudossa.

– Todella paljon on porukkaa tulossa Suomesta. Ainakin kymmenen erilaista ryhmää on soittanut ja kysellyt lippuja. Ja Nilsiästä tulossa kuulemma oikein bussillinen katsojia. Vähän siistiä, Heikkinen iloitsee.

– Rata on kaikille uusi. Se on tehty vanhan moottoriradan pohjalle. Kävin kesällä siellä tekemässä mediapäivän ja pääsin ajamaan radalla. Se on hieman Kouvolan tyylinen. Ihan hyvä rata, Heikkinen sanoo.

EKS-tallin Audi S1 -autolla ajava Heikkinen on sarjan yhteispisteissä seitsemäntenä (114 p.). Tallikaveri Mattias Ekström (204 p.) tavoittelee mestaruutta, ja johtaa sarjaa kymmenen pisteen erolla Petter Solbergiin. Tallien puolella EKS johtaa Peugeot-Hansenia 21 pisteellä.

– Tiimimestaruuspisteet ovat meille nyt tärkeitä. Voimme saavuttaa kaksi mestaruutta. Totta kai ajan omaa kisaa ja teen omia juttuja, mutta tiimipisteitä pitää myös miettiä, Heikkinen sanoo.

Heikkinen lähti kauteen kovin tavoittein. Palkintokaapissa on jo Global Rallycross -sarjan mestaruus 2013 ja MM-hopea 2014, mutta lisääkin mahtuisi. MM-mitaliin on vielä teoreettinen mahdollisuus, mutta se edellyttää lähinnä voittoja, ja muilta epäonnistumisia. Suomalaiskuski sanookin, että MM-sarjan taso on tänäkin vuonna noussut jälleen entistä kovemmaksi.

– Enää ei riitä, että on huippuauto tai olet vetomies. Kaiken täytyy osua aivan kohdalleen, ihan jokaisella osa-alueella. Nopein kierrosaika ei tarkoita, että menet finaaliin ja voitat. Strategia esimerkiksi jokerilenkin tai renkaiden suhteen on ratkaisevaa. Edellisessä kisassa mokasimme mahdollisuudet tyhmään väliin otetusta jokerilenkistä, Heikkinen arvioi.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös MM-rallicross lähtee Afrikkaan


Facebook kommentit