Toomas Heikkinen rallicrossin MM-finaaliin: “Ei paranisi kyllä hävitä”

23.11.2016 / 17:16
Toomas "Topi" Heikkinen ehti vierailla myös Auto2016-messuilla Helsingissä ennen lähtöä Argentiinaan.

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-vuosi paketoidaan viikonloppuna Argentiinan Rosariossa. EKS-tallin Audilla ajava Toomas Heikkinen on paljon vartijana. Tallikaveri Mattias Ekström on jo maailmanmestaruutensa varmistanut, ja nyt pitää vielä hoitaa tiimimestaruus talteen.

EKS-talli johtaa sarjaa 17 pisteellä Peugeot-Hanseniin, joka väreissä ajavat Sebastien Loeb ja Timmy Hansen. Yhdestä viikonlopusta on mahdollista kerätä 56 pistettä, joten tilanne mestaruuden suhteen on täysin auki.

– Meillä on vielä tiimimestaruus varmistamatta. Siihen pitäisi saada sinetti. Sitä ei paranisi kyllä hävitä. Se on tiimin suurin tavoite, Toomas Heikkinen korostaa.

Ekström on jo tittelinsä varmistanut, mutta MM-hopeasta taistelevat vielä Petter Solberg, Andreas Bakkerud ja Johan Kristoffersson. Kolmikko on 11 pisteen sisällä. Heikkinen on kuljettajien MM-pisteissä sijalla seitsemän.

– Aika rikkinäinen kausi. Tosi hyvin alkoi. Kahdessa ensimmäisessä kisassa olin podiumilla. Sen jälkeen tuli pieni notkahdus. Kurssin nostaminen vei aikaa. Vauhti on ollut kyllä hyvää yksittäisillä kierroksilla, mutta ei mitenkään loistelias kausi. Aika paljon ollut tekemistä, Heikkinen miettii.

Heikkisen jatko vielä sopimatta

Rallicrossissa sopimukset ovat tavan mukaan vain vuoden mittaisia. EKS-tallilla on kuitenkin optio Heikkiseen myös ensi kaudeksi. Päätöstä ei ole vielä tehty.

– Tottakai jos jatketaan samassa tiimissä, niin lähtötilanne on ensi vuonna paljon helpompi. Tuntee auton ja tiimin ja kaverit ympärillä. Katsotaan nyt missä jatketaan. Vielä menee vähän aikaa että saadaan hommat valmiiksi, ja pystyy jotain sanomaan, Heikkinen kertoo.

Vaikuttaako mahdollinen tiimimestaruus tai sen menettäminen sinun ensi vuoteen?

– Jossain määrin varmasti kyllä.

Autonvalmistajista Audin lisäksi Peugeot ja Ford ovat väkevästi mukana rallicrossin MM-sarjassa. Audi on tiedottanut etsivänsä mahdollisuuksia lisäsatsauksiin.

– Itse myös näin sen uutisen. Tiedän suunnilleen mitä on tapahtumassa, mutta mitään vahvistusta ei ole tullut miten homma jatkuu ja miten isolla mennään. Hienoa, jos Audi on tulevaisuudessa vielä vahvemmin mukana. Rallicross on kasvava laji, ja jos verrataan vaikka rataluokkiin, niin paljon edullisempaakin.

MM-rallicrossin finaalinäyttämö Argentiinassa ei ole kovin häävi. Heikkinen ei pidä radasta, eikä kilpailun tulevaisuuskaan näytä liian ruusuiselta.

– Se on ihan karmea paikka. Siellä ei ole mitään. Viimeistä vuotta mennään sinne. Kisa ei ole saanut siellä tuulta alleen. Rata on ihan väkisin tehty. Toivottavasti ovat tänä vuonna saaneet jotain siellä tehtyä, että näyttäisi telkkarissakin paremmalta, Heikkinen sanoo.

Argentiina putoaakin kalenterista pois, ja tilalle jo ensi vuonna nousee Etelä-Afrikka.

Heikkinen on ainoa suomalaiskuljettaja Argentiinassa, sillä OMSE-tallissa ajanut Niclas Grönholm ei matkusta Etelä-Amerikkaan. Hänen tilallaan ajaa latvialainen Reinis Nitiss.

Miiro Koivula, @twitter MiiroKoivula


Facebook kommentit