Toomas Heikkisen paluu parrasvaloihin

28.5.2016 / 08:30
Toomas Heikkinen yrittää rynniä takaisin keulaan Lydden Hillin MM-rallicrossissa. (kuva: FIAWorldRallycross.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Toomas Heikkinen jäi semifinaalien ulkopuolelle rallicrossin MM-sarjan edellisessä osakilpailussa Belgiassa. Tänä viikonloppuna sirkus pyörii Englannin Lydden Hillin radalla, ja Audi S1 -kuskin mielessä on paluu takaisin maailmanmestaruuskahinoihin ja voittotaisteluun.

– Onhan se finaali tällä tasolla joka kerta se mitä lähdetään hakemaan. Se on sitten toinen asia mitä siellä finaalissa tapahtuu. Nyt pitäisi päästä takaisin sinne kärkikahinoihin, se on tämän viikonlopun tärkein asia, Heikkinen sanoo.

Belgian osakilpailussa Heikkiseltä katkesi kardaani kaksi kertaa ja vielä kolmannenkin kerran kisan jälkeisissä testeissä. Nyt ongelman pitäisi olla jo selätetty.

– Belgiassa asvaltti oli todella aggressiivista. Meidän auto lähtee viivalta todella hyvin ja meillä on erittäin raju pito tuossa autossa. Englannissa radan pito ei ole niin hyvä, joten siinäkin mielessä tilanne on helpompi. Tämä on muutenkin aika semmoinen sileä rata, ei ole patikkoa, Heikkinen kertoo.

Kolmen osakilpailun jälkeen MM-sarjan kärjessä on Heikkisen tallikaveri ja EKSRX-tallin omistaja Mattias Ekström (78p.). Heikkinen on viidentenä 46 pisteellään. Audi-miesten välissä ovat Petter Solberg (73p.), Johan Kristoffersson (58p.) ja Sebastien Loeb (54p.).

– Ei saisi sanoa etukäteen, mutta meidän auton pitäisi olla täällä kyllä tosi vahvoilla. Rata on hyvin rata-automainen, paljon hyvää asvalttia ja pitkiä suoria, Heikkinen puntaroi.

Kilpailu alkaa lauantaina ja huipentuu sunnuntai-iltapäivän finaaliin, johon selviää kahden semifinaalin jälkeen kuusi parasta kuljettajaa, kolme kummastakin semistä.

Miiro Koivula, twitter: @MiiroKoivula

Lue myös Sebastien Loeb MM-jahdissa ja Niclas Grönholm hakee MM-pisteitä


Facebook kommentit