Topi Heikkinen hakee nousua Ruotsin MM-rallicrossissa: “Tekemistä riittää”

30.6.2016 / 21:45
Topi Heikkiseltä sujuu myös polkupyöräily. Viikonlopuksi hän saa toki alleen 600-hevosvoimaisen Audin. (kuva: FIAWorldRallycross.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Toomas “Topi” Heikkisellä on edessään kiireinen viikonloppu rallicrossin MM-sarjan Ruotsin osakilpailussa. Suomalaisen Audi S1 -kuskin pitää taistella voitosta, ja toisaalta, myös huolehtia PR-suhteista. Ruotsi on EKSRX-tallin kotikilpailu.

Heikkisen alkukausi on ollut värikäs. Hän on MM-sarjan yhteispisteissä kuudes 70 pisteellään. Kausi alkoi kahdella palkintokorokesijoituksella, mutta sen jälkeen finaalipaikkaa ei ole herunut. Tallikaveri ja tallin omistaja Mattias Ekström (125p.) johtaa sarjaa viiden osakilpailun jälkeen.

– Tämä on nyt tiimin kotikisa ja iso ja tärkeä tapahtuma. Meille tulee paljon vieraita. Tiimin perheenjäseniä tulee 44 ja yhteistyökumppaneita 30, Heikkinen kertoo.

– Rata on hyvä ja fiilis myös. Rata on yksi parhaimmista. Täällä on korkeuseroja ja vauhtia. Sellainen vanhan hyvän ajan alkuperäinen crossirata. Mattias on voittanut täällä kaksi kertaa putkeen, joten meidän automme sopii tänne hyvin.

Rallicrossin MM-sarjassa ajetaan ensin neljä erillistä aika-ajoerää. 12 eniten pisteitä kerännyttä selviää semifinaaliin. Kahdessa kuuden auton semifinaalilähdössä kolme nopeinta selviää varsinaiseen finaaliin.

– Ei ole ollut minulle finaali nyt itsestäänselvyys. Tekemistä riittää. Starttien kanssa on mennyt vähän pieleen. Nyt meillä vähän kehitysosia ja myös uusi turbo. Finaali on se juttu, ja sinne pitää pyrkiä, Heikkinen sanoo.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Grönholm tutulle radalle Ruotsiin


Facebook kommentit