Topi Heikkinen kohti Ranskaa: “Parempi olla kolistelematta”

1.9.2016 / 13:38
Toomas Heikkinen pyrkii varmistamaan EKS-tallille ja Audille tiimien maailmanmestaruuden. (kuva: FIAWorldRallycross.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarja jatkuu viikonloppuna Ranskassa. Toomas “Topi” Heikkinen pitää radasta ja uskoo, että edellisessä osakilpailussa Kanadassa löytynyt jyvä on nyt entistä paremmin kohdallaan.

EKS-tallin Audi S1:llä ajava Heikkinen on sarjan yhteispisteissä seitsemäntenä. Kanadassa hän sijoittui neljänneksi.

– Kovaa pitäisi päästä. Kanadassa oli hyviä highlightseja ja positiivista meininkiä. Yritetään saada ne kaikki nyt samaan pakettiin, ja avata tästä hyvä loppukausi. Mennään erä kerrallaan, Heikkinen sanoo.

Heikkisen tallikaveri ja EKS-tallin omistaja Mattias Ekström on MM-sarjassa toisena, ja taistelee maailmanmestaruudesta ennen kaikkea Petter Solbergia vastaan. Heikkinen sanoo, että tallissa on jo keskusteltu vähän siihen suuntaan, että hän auttaisi pomoaan mestaruuteen.

– Tiimien maailmanmestaruus on meille ja Audille se tärkein juttu. Se on meidän tämän kauden päätavoite. Yritämme ”seivata” ennen kaikkea sitä, Heikkinen korostaa.

Jos olette Mattiaksen kanssa kärjessä ja painatte ensimmäiseen mutkaan rintarinnan, niin mitä tehdään?

– Sanotaanko niin, että on parempi olla kolistelematta.

Loheacin radalla ajettava Ranskan MM-startti on yksi sarjan suurimmista tapahtumista. Ranskalaisen pitävät rallicrossista, Peugeot on väkevästi mukana lajissa ja yhtenä suurena nimenä kotiyleisönsä edessä ajaa autourheilun supertähti Sebastien Loeb.

– Rata on hyvä, erittäin hyväntyyppinen rallicrossia varten. Asvaltti on aika karheaa, sellaista betonia melkein, ja se syö rengasta. Tapahtuma itsessään on hieno ja väkeä on todella paljon. Pidän kyllä, Heikkinen sanoo.

Heikkinen ei ole ajanut SuperCar-luokan 600-hevosvoimaisella Audillaan Kanadan osakilpailun jälkeen. Ajorutiinia on pidetty yllä erilaisissa ajotapahtumissa.

– Nytkin kurvaillaan täällä Red Bull Ringillä erilaisilla härveleillä. On KTM X-Bowta ja Formula Renaultia. Olen mukana Red Bullin tilaisuudessa, ja nyt on Mattiaksen vuoro järjestää tämä tapahtuma ja näyttää ajamista vieraille. Samanlaisia ovat järjestäneet myös mm. David Coulthard ja Mark Webber. Hyvä että on tällaisia juttuja, muutenhan tässä alkaisi ranteet jäykistyä, Heikkinen virnistää.

Lue myös: Grönholm haki vauhtia Suomesta


Facebook kommentit