Topi Heikkinen MM-rallicrossista: ”Startti ratkaisee”

6.5.2016 / 10:35
Toomas Topi Heikkinen hakee menestystä Hockenheimin radalta. Startin rooli on ratkaiseva. (kuva: FIAWorldRallyCross.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan viikonloppuna Saksan Hockenheimin radalla. Hallitseva mestari Petter Solberg voitti avauskisan. Toomas ”Topi” Heikkinen nousi lopulta kolmanneksi epäonnistuneen startin jälkeen.

Maailmanmestaruutta EKSRX-tallin Audilla tavoitteleva Heikkinen sanookin, että startin merkitys on sähäkässä ja kiivastempoisessa lajissa äärimmäisen tärkeä. Avauskilpailussa Heikkisen auto vähän yski finaalin lähtöhetkellä, ja kolmosruudusta startannut suomalainen jäi alkukiihdytyksessä letkan viimeiseksi.

– Kyllä startti ratkaisee todella paljon nykyään. Autot ovat kaikki tasaisia, että vaikea on enää ohittaa. Startti on ratkaiseva, ja siihen pitää panostaa, Heikkinen kertoo.

Jos MM-rallicrossissa kuljettaja johtaa 200 metrin jälkeen, on voiton todennäköisyys melkoinen.

– Ei mulla faktaa ole, mutta kyllä prosentit nousevat varmaan sinne 70:ään sille, joka tulee ensimmäisenä ensimmäisestä mutkasta ulos.

Heikkinen sanoo, että starttiin on heidän tiimissään satsattu erityisesti.

– Siihen on laitettu paljon aikaa ja vaivaa. Meillä tiimi teki kahden päivän testit, jossa testattiin vain starttia. Startti on avain hyvään viikonloppuun, Heikkinen korostaa.

EKSRX-tallin omistajalla ja toisella kuljettajalla Mattias Ekströmillä on edessään kiireinen viikonloppu. Hän ajaa MM-rallicrossin lisäksi DTM-osakilpailun.

Miiro Koivula, twitter: @MiiroKoivula

Lue myös Niclas Grönholmin mietteet Hockenheimin kisaan


Facebook kommentit