Total Tarmacin kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Nivalassa

11.6.2019 / 10:59
Paavo-Petteri Männistö kilpailee Total Tarmacissa "murtoluku" Fiatilla (Kuva: Timo Louhelainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Asfalttisprintin Total Tarmac -mestaruussarja ottaa haltuun Nivalan tulevana viikonloppuna. Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa maalaiskaupungissa ajetaan nyt historian ensimmäinen asfalttisprint. Kilpailu houkutteli mukaan yli 120 kuljettajaa.

Reilu kuukausi sitten Ikaalisista startannut uusi asfalttisprint-sarja jatkuu 4,5 kilometriä pitkällä radalla Nivalan Teollisuuskylässä. Katuradasta on tehty vauhdikas, pienillä teknisillä osuuksilla varustettu kokonaisuus. Kaupunki ottaa kilpailun vastaan innolla ja toivoo, että yhdessä tehdään hieno tapahtuma, joka saa jatkoa tulevaisuudessakin.

Ensimmäisen osakilpailun jälkeen sarjajohtajana on Paavo-Petteri Männistö 932 pisteellä. Jukka Olkoniemi kilpailee yli 500-hevosvoimaisella Skoda Fabialla ja on tällä hetkellä sarjassa toisena 915 pisteellä. Senioreiden kaksivetoisissa kilpaileva Kimmo Särkikoski ajoi tasaiset suoritukset kotikilpailussaan ja lähtee sarjan kolmannelta sijalta Nivalaan, pisteitä hänelle on kertynyt 899.

Sarjassa on mukana myös mukava määrä naiskuljettajia. Heistä korkeimmalla sarjassa on Sirpa Korpi, sijalla 24. Hän käskyttää tehokasta Toyota Starletia myös Nivalan osakilpailussa. Sprint-autojen luokissa nähdään yhteensä yhdeksän naiskuljettajaa tulevana viikonloppuna.

Croskarttien Hydrolift-mestaruussarjassa ensimmäisessä osakilpailussa mukana oli vain neljä kuljettajaa, mutta Nivalassa niitä on viivalla tuplasti. Näiden sarjakärjessä puhtaalla pelillä on Jari-Matti Tiilikka. Toisena oleva Marko Kärnä ei ole ilmoittautunut mukaan, mutta kolmantena oleva Pasi Koski lähtee varmasti haastamaan nälkäisenä Tiilikkaa.

Viikonloppu ei ole pelkkää asfalttisprinttiä, sillä 14.–15. kesäkuuta Nivalassa järjestetään Konekapina-tapahtuma, joka on maatalous- ja konekaupan alan tapahtuma. Nivalan Yrittäjät ovat luoneet monenlaista oheisohjelmaa viikonlopulle, jonka lisäksi paikalliset yrittäjät panostavat viikonloppuun omilla tahoillaan. Lauantaina tapahtumassa on esillä myös Total Tarmac -sarja, sekä sprint-autoista muun muassa sarjassa seitsemäntenä olevan Pasi Jalosen Toyota MR2.

Kilpailu starttaa sunnuntaina kello 12.00.

Lue myös! Jari Lamminsivu Total Tarmacin avauksen ykkönen – “Radan alku melko syheröä Mitsulle” (13.5.2019)

Teksti: Total Tarmac -sarjan tiedote


Facebook kommentit