Toyota ja Latvala alkukauden positiivisimmat yllättäjät – “Luotettavuus ja suorituskyky hyvällä tasolla”

10.2.2017 / 22:30
Jari-Matti Latvala on Ruotsin MM-rallissa perjantain jälkeen sijalla kaksi (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Monte Carlon MM-rallissa Jari-Matti Latvala oli perjantain jälkeen sijalla neljä ja aikaeroa kärjessä ajaneeseen Thierry Neuvilleen nähden oli tuolloin yli kaksi minuuttia. Nyt Ruotsissa perjantain jälkeen tilanne on täysin toinen. Neuville on jälleen kilpailun johdossa, mutta Latvalan sijoitus on toinen ja eroa Neuvilleen on alle puoli minuuttia.

Jos joku vielä ennen Ruotsin MM-rallia epäili Toyota Gazoo Racingin suorituskykyä, niin perjantain jälkeen viimeisetkin epäilijät voivat myös jo sanoa sen ääneen: Puuppolassa on tehty todella hyvää työtä uuden auton rakennus- ja kehitystyössä ja Jari-Matti Latvala on yksi sarjan nopeimmista kuljettajista, edelleen. Latvala ajoi perjantaina ek-sijoitukset 4-2-1-4-2-5-3 ja oli kokonaistilanteessa koko päivän ajan kahden parhaan joukossa.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen kehitystyöhön mitä kävimme läpi tänään. Ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen tein hieman muutoksia autoon ja sen jälkeen se tuntuikin paremmalta. Ainoastaan seiskapätkän suoritukseen en ole tyytyväinen. Aamupäivällä samalla erikoiskokeella olimme nopeita, mutta iltapäivällä kadotin luottamuksen ja yritin liikaa. Se maksoi todella paljon aikaa, mikä on harmi. Mutta en voi valittaa, tulos päivän päätteeksi on erittäin hyvä ja auto on ollut täydellinen, Latvala hehkuttaa Toyota Gazoo Racingin tiedotteessa.

Latvala taistelee Ruotsissa vahvasti palkintosijoituksesta, mikä olisi hienoa jatkoa uuden tallin Monte Carlossa erinomaisesti sujuneelle debyyttikilpailulle. Latvala ajoi Ranskan Alpeilla tammikuussa toiselle sijalle.

– Tottakai olen tyytyväinen, mutta meidän täytyy pitää jalat maassa ja muistaa, että vaikein osuus on vielä tulossa. Luulen, että huomenna olosuhteet ovat kaikille tasapuolisemmat, joten sekin tulee olemaan iso testi, tallipäällikkö Tommi Mäkinen muistuttaa.

– Luotettavuus ja suorituskyky ovat olleet hyvällä tasolla tähän asti, erityisesti Jari-Matin kohdalla. Meidän pitää saada Juho (Hänninen) huomenna mukaan ralliin myös. Hän teki pienen virheen, jolla oli isot seuraukset. Tämäkin on osa sitä oppimisprosessia mitä läpi käymme tänä vuonna, Mäkinen jatkaa.

Lauantaina Ruotsin MM-rallin ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan 125,38 kilometriä. Toinen pitkä ajopäivä käynnistyy kello 9.08.

Lue myös! Neuville ja Hyundai MM-sarjan tämän hetken nopein yhdistelmä – “Erittäin rohkaisevaa” (10.2.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit