Toyota julkisti koulutusohjelmansa loppuvuoden kilpailukalenterin – Nikara mukana neljässä SM-rallissa

8.2.2018 / 13:02
Takamoto Katsuta ja Marko Salminen sijoittuivat Tunturirallissa kolmanneksi (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Toyota Gazoo Racingin rallin koulutusohjelmassa on jälleen edessä kiireinen vuosi.

Koulutusohjelman japanilaiskuljettajat Takamoto Katsuta ja Hiroki Arai, sekä Jarkko Nikara yhdessä japanilaiskartturinsa Sayaka Adachin kanssa avasivat kilpailukautensa kuluvan vuoden osalta tammikuun viimeisenä viikonloppuna ajetusta Rovaniemen SM-rallista. Nyt Toyota Gazoo Racing on julkistanut koulutusohjelmansa loppuvuoden kilpailukalenterin.

Kaikki kolme kuljettajaa, Katsuta, Arai, sekä Nikara yhdessä kartanlukijoidensa Marko Salmisen, Glenn MacNeallin ja Adachin kanssa osallistuvat viikon päästä käynnistyvään Ruotsin MM-ralliin Ford Fiesta R5 -autoilla. Nikaran ja Adachin kilpailut jatkuvat Ruotsin jälkeen Joensuun SM-rallilla maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Nikara ajaa tänä vuonna Rovaniemen osakilpailu mukaan lukien yhteensä viisi SM-rallia ja ne kaikki Subarulla. Joensuun jälkeen Nikara ajaa vielä Kouvolan SM-rallin toukokuussa, Seinäjoen SM-rallin kesäkuussa, sekä Sastamala-Huittisten SM-rallin elo-syyskuussa.

Lisäksi Nikara osallistuu Italian sarjan avausosakilpailuun maaliskuussa, Autoglym Ralliin Sastamalassa heinäkuussa, sekä heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Suomen MM-ralliin. Italian asfalttirallin Nikara ajaa Ford Fiesta R2 -autolla, kun taas Autoglym Rallissa ja Suomen MM-rallissa alla on Ruotsin MM-rallin tavoin Ford Fiesta R5.

Katsuta ja Arai osallistuvat myös Italian sarjan avausosakilpailuun ja sen jälkeen kaksikolla on edessään Korsikan MM-ralli huhtikuun alussa. Toukokuun alkuun ohjelmaan tulee yksi soraralli, mutta se ilmoitetaan myöhemmin. MM-ralleista Katsuta ja Arai nähdään mukana Portugalissa toukokuussa, Italiassa kesäkuussa, sekä Suomessa heinäkuussa. Näiden lisäksi ohjelmaan kuuluvat Autoglym Ralli, sekä Sastamala-Huittisten SM-ralli.

Ruotsin MM-ralli käynnistyy torstaina 15. helmikuuta.

Lue myös! Nikaran kilpailuohjelma laajenee – Autoglym Ralli ja Suomen MM-ralli R5-kalustolla (26.1.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit