Toyota kahdella ja M-Sport yhdellä autolla Suomen MM-rallin “kenraaliin” Tampereelle

17.7.2023 / 08:05
Kalle Rovanperä nähdään Tampereella heinäkuun viimeisenä lauantaina (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomen MM-rallin “kenraalissa” Tampereella heinäkuun viimeisenä lauantaina nähdään kolme kuljettajaa rallin MM-sarjan kuumimmasta kärjestä.

UrheiluUutiset Motorsportin saamien tietojen mukaan lauantaina 29. heinäkuuta Tampereen seudulla ajettavaan HYAcenter Ralliin on osallistumassa rallin MM-sarjan pistejohtaja ja Toyotan ykköskuljettaja Kalle Rovanperä, MM-pistekakkonen ja puuppolalaisen tiimikaveri Elfyn Evans, sekä MM-pisteissä neljäntenä oleva ja viime vuonna Suomen MM-rallin voittoa juhlinut M-Sport Fordin Ott Tänak.

Sen sijaan Hyundai ei Tampereelle saavu, vaan Thierry Neuvillen, Esapekka Lapin ja Teemu Sunisen edustama tiimi testaa saamiemme tietojen mukaan samaan aikaan omalla testialueellaan Keski-Suomessa. Tampereella kovista nimistä mukana nähdään varmuudella ainakin myös Jari Huttunen, jonka nimi ilmestyi ilmoittautuneiden listalle viime viikolla. Huttunen kilpailee Suomen MM-rallissa WRC2-luokassa.

Ilmoittautumisaika kilpailuun päättyy huomenna tiistaina puolenyön aikaan. HYAcenter Rallissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta Lempäälän, Kangasalan ja Valkeakosken suunnalla, yhteispituudeltaan noin 73 kilometriä ja kilpailureitin kokonaispituus on noin 274 kilometriä. Kilpailukeskus ja huoltoalue sijaitsevat Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Tamperelainen PR-Racing on järjestänyt ralleja Suomen MM-rallin alla jo neljällä eri vuosikymmenellä ja vuosien saatossa moni kovan tason kuljettaja on hakenut oikeita säätöjä Keski-Suomen sorasirkusta varten juuri tästä kilpailusta. Aiempien vuosien voittajalista on komeaa luettavaa: Juha Kankkunen, Carlos Sainz, Marcus Grönholm, Harri Rovanperä, Sebastian Lindholm, Toni Gardemeister, Esapekka Lappi, Thierry Neuville, Emil Lindholm, sekä Lauri Joona.

Suomen MM-ralli Jyväskylässä käynnistyy torstaina 3. elokuuta ja päättyy sunnuntaina 6. elokuuta. Sitä ennen MM-sarja vierailee ensi viikolla Virossa, missä ajetaan MM-sarjan kauden kahdeksas osakilpailu.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit