Toyota-kaksikon sijoitukset lähes kiveen hakatut – “Tavoite on tuoda molemmat autot maaliin ja MM-pisteille”

30.4.2017 / 08:08
Juho Hänninen ja Jari-Matti Latvala mahtuvat tuloksissa top7:ään (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Kun Argentiinan MM-rallista on ajamatta enää kolme erikoiskoetta, yhteispituudeltaan reilut 55 kilometriä, niin Toyota Gazoo Racingin kuljettajakaksikon Jari-Matti Latvala – Juho Hänninen viides ja seitsemäs sija vaikuttavat jo lähes kiveen hakatuilta. Samalla talli yltäisi parhaaseen kokonaistulokseensa tällä kaudella.

Vaikka molempien kuljettajien, niin Jari-Matti Latvalalan, kuin Juho Hännisenkin lauantaihin mahtuikin erilaisia ongelmia kaluston tekniikan suhteen, niin siitä huolimatta molemmat onnistuivat parantamaan sijoitustaan yleiskilpailussa verrattuna perjantain jälkeiseen tilanteeseen. Latvalan sijoitus perjantain jälkeen kun oli kuudes ja Hännisen yhdeksäs ja lauantain yötauolle kaksikko saapui sijoilla viisi ja seitsemän.

– Siihen nähden, että tämä on ensimmäinen kilpailumme tälläisissä olosuhteissa, niin esitys on ollut varsin hyvä. Siitäkin huolimatta, että edelleen on paljon osa-alueita joissa pystymme parantamaan. Kuljettajat ovat tehneet varmaa työtä. Jari-Matti mahtuu tuloksissa viiden parhaan joukkoon, kun taas Juho on pysynyt suunnitelmassaan kiinni ja tehnyt hyvää nousua. Huomenna on jälleen edessä vaikea päivä, joten meidän tavoite on tuoda molemmat autot maaliin ja MM-pisteille, tallipäällikkö Tommi Mäkinen sanoo tallinsa tiedotteessa.

Latvala on jäänyt neljäntenä olevasta Sebastien Ogierista 34,7 sekuntia ja takana kuudentena oleva Hayden Paddon puolestaan on Latvalaa jo yli kolme minuuttia perässä. Hännisen ero Paddoniin nähden on reilut viisi minuuttia eikä takaakaan ole uhkaajia tiedossa, onhan sijalla kahdeksan oleva Lorenzo Bertelli jäänyt Hännisestä jo kaksi ja puoli minuuttia.

“Ehkä olen liian aggressiivinen”

Latvala oli lauantain ek-ajat huomioiden koko joukon neljänneksi nopein. Tuurilaisen ek-sijoitukset olivat 5-7-5-6-5-5.

– Päivä lähti hyvin käyntiin, vaikkakin aamulla oli vaikeaa nähdä mitään, koska aurinko paistoi suoraan silmiin. Aamupäivän toinen erikoiskoe oli sama missä ajoin viime vuonna ulos, joten siellä olin nyt ehkä hieman liian varovainen. Vauhdin puolesta alamme olemaan jo lähellä sitä mitä pitääkin, mutta vielä hieman puuttuu ja en ole ihan täysin varma, että mistä se johtuu. Ehkä olen mutkissa liian aggressiivinen, Latvala pohtii Toyota Gazoo Racingin tiedotteessa.

Vaikka rallin päätöspäivänä ajetaankin vain kolme erikoiskoetta, niin Latvala muistuttaa sunnuntain haastavuudesta.

– Viimeinen ajopäivä on lyhyt, mutta silti se tulee olemaan yksi rallin haastavimmista. Kaikki pistetään peliin ja katsotaan mihin se riittää.

Hännisen ek-sijoitukset lauantaina olivat 10-10-11-10-10-8. Nyt kun Hänninen itse ei ole sortunut rallin aikana isoihin ajovirheisiin, niin sitten kalusto ei tahdo toimia, ei sitten millään. Perjantaiset ongelmat moottorin tehojen suhteen jatkuivat myös lauantaina.

– Olen vain tullut varovasti, että selvittäisimme tiemme maaliin ja saisimme tuotua joitakin MM-pisteitä. Insinöörien kanssa ollaan juteltu ja luulen, että saamme tehtyä joitakin sellaisia muutoksia millä saadaan autoa paremmaksi sunnuntain erikoiskokeille, Hänninen katsoi kohti tulevaa.

Toyota Gazoo Racingin kauden paras kokonaistulos (kahden kuljettajan sijoitusten keskiarvo) tähän mennessä on tullut Meksikosta, missä Latvala oli kuudes ja Hänninen seitsemäs. Mikäli kaksikko onnistuu säilyttämään vähintään nykyiset sijoituksensa sunnuntaina maaliin asti, niin Toyota Gazoo Racing yltää tältä osin parhaaseen kokonaistulokseensa tällä kaudella.

Argentiinan MM-rallin viimeinen ajopäivä käynnistyy Suomen aikaa sunnuntaina kello 15.13. Ohjelmassa on kolme erikoiskoetta yhteispituudeltaan 55,28 kilometriä ja maaliin saavutaan alkuillasta seitsemän aikoihin. UrheiluUutiset.com seuraa kilpailun ratkaisun hetkiä tiiviisti koko sunnuntain ajan.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit