Toyota-pomon toiminta Marcus Grönholmin onni – “Ei ollut huono valinta”

20.12.2020 / 16:37
Marcus Grönholm Suomen MM-rallissa kesällä 2000 (Kuva: Peugeot Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Marcus Grönholm juhli uransa ensimmäistä rallin maailmanmestaruutta 20 vuotta sitten. Kaukana tosin ei ollut sekään tilanne, että inkoolaisen ralliurasta olisi 2000-luvulla tullut täysin toisenlainen.

Marcus Grönholmin nousu rallin huipulle ja lajin kaksinkertaiseksi maailmanmestariksi oli kaikkea muuta kuin helppo. Palkinto pitkästä ja raskaasta uurastuksesta oli vihdoin ja viimein tulossa kesällä 1998, kun onnistuminen Suomen MM-rallissa teki viimeistään Grönholmista sen ajan yhden mielenkiintoisimmista tulevaisuuden nimistä MM-sarjan tallipäälliköiden silmissä.

Grönholmin loppusijoitus painui ulosajon myötä seitsemänneksi, mutta kun erikoiskokeiden pohja-aikoja inkoolainen ajoi kaikista kuljettajista eniten, kahdeksan, ja alla oli jo pidemmältä ajalta hyviä näyttöjä yksityiskuljettajana rallin MM-sarjassa, oli MM-sarjan tallien kiinnostus Grönholmia kohtaan kasvanut merkittävästi. 22 vuoden takaisen Suomen MM-rallin vauhti nosti entisestään Grönholmin osakkeita nousta MM-sarjan tehdaskuljettajaksi.

– Yhtäkkiä rallin MM-sarjasta neljän tallin päälliköt ottivat yhtä aikaa yhteyttä ja jokainen tarjosi sopimusta seuraavalle kaudelle. Olin jo lähes vuorokauden ajan Toyotan mies. Olin sopinut Oven (Andersson) kanssa asiasta jo suullisesti ja hän kysyi, haluanko sopimusvahvistuksen myös kirjallisena. Vastasin, että kyllä. Ove lupasi faksata sen seuraavaksi aamuksi, mutta sitä ei ikinä kuulunut, Grönholm muistelee Sorateiden Grand Prix -kirjassa.

Historiaa ei tunnetusti voi kirjoittaa uusiksi jälkikäteen, mutta spekuloida toki saa mitä olisi tapahtunut, jos aiemmin tehty päätös olisi ollut erilainen kuin se lopulta sitten oli. Se, että Andersson ei lupaamaansa faksia koskaan Grönholmille lähettänyt, voidaan sanoa olleen Grönholmin onni, Toyota-talli kun vetäytyi rallin MM-sarjasta kauden 1999 jälkeen.

– Seuraavan yön aikana moni asia sai uuden ja yllättävän käänteen ja olin taas ilman sopimusta. Sen jälkeen puhelimet olivat kuumana Fordin ja Seatin suunnasta. He tarjosivat sopimusta, Grönholm paljasti samaisessa Sorateiden Grand Prix -kirjassa, joka julkaistiin vuonna 2000 Suomen MM-rallin juhliessa 50-vuotista taivaltaan.

Grönholmin ja Fordin tiet kohtasivat myöhemmin, ajoihan Grönholm Fordin tehdastallissa aktiiviuransa kaksi viimeistä kautta 2006 ja 2007, kun taas Seat puolestaan räpelsi MM-sarjassa muutaman kauden ajan ilman suurempaa menestystä. Kuten hyvin tiedetään, Grönholmin valinta osui lopulta ranskalaiseen Peugeotiin.

– Valitsin harkinnan jälkeen Peugeotin. Eikä se ollut huono valinta, kaksi maailmanmestaruutta Peugeotilla voittanut ja Peugeotin rallihistorian ylivoimaisesti menestynein kuljettaja Grönholm korosti parikymmentä vuotta sitten, ennen kuin se ensimmäinenkään mestaruus oli vielä edes tullut.

 

Marcus Grönholm saavutti Peugeotin ratissa kaksi MM-titteliä ja 18 osakilpailuvoittoa (Kuva: Peugeot Sport).

 

“Meidän ei pitänyt ajaa kaikkia MM-ralleja sinä vuonna”

Ensiaskeleet Grönholmin ja Peugeotin yhteistyölle otettiin vuoden 1998 Suomen MM-rallin aikaan. Peugeot oli vetäytynyt MM-sarjasta kauden 1986 jälkeen, kun B-ryhmä lakkautettiin. Peugeot lähti MM-sarjasta pois mestarina, voittihan Juha Kankkunen legendaarisella Peugeot 205 Turbo 16 -autolla kuljettajien maailmanmestaruuden ja Peugeot oli ykkönen myös autonvalmistajien MM-pisteissä.

Perjantai-ilta, elokuun 21. päivä ja vuosi siis 1998. Peugeot oli tuomassa MM-sarjaan uutta 206 WRC -autoaan, jolla oli tarkoitus ajaa vuonna 1999 vajaa MM-sarja, valmistautuen toden teolla kauteen 2000. Peugeotin tallipäällikkö Jean-Pierre Nicolas yhdessä Peugeotin rallitallin managerin Xavier Carlottin kanssa olivat paikan päällä Jyväskylässä MM-rallin aikaan ja heidän matkansa tarkoituksena oli tehdä Grönholmista Peugeotin sopimuskuljettaja.

– Jean-Pierre lähestyi autoani, kun odotin aikatarkastusasemalla siirtymistä huoltotauolle. Hän tuli lähes tulkoon avoimesta ikkunasta sisään autooni ja sanoi minulle, että “meidän täytyy keskustella ja jo tänään”. Myöhemmin samana iltana hän tuli tapaamaan minua hotellihuoneeseeni. Jean-Pierre siinä sitten selitti, että Peugeotilta on tulossa uusi auto ja he haluavat minut ajamaan sitä, Grönholm muisteli aiemmin tänä vuonna Planetemarcus-sivuston haastattelussa.

22 vuotta sitten Suomen MM-rallin yhdeksän ensimmäistä erikoiskoetta ajettiin perjantaina ja yötauolle saapuessaan Grönholm oli sijalla neljä, toiseksi parhaana Toyota-kuljettajana, 4,9 sekuntia edellä Toyotan tehdastallin kuljettajaa Didier Auriolia. Vielä lauantaina Grönholm taisteli tiukasti palkintosijoituksesta ollen 15 erikoiskokeen jälkeen kolmantena, mutta sitten Ouninpohjassa tuli ulosajo ja lopputuloksena oli aiemmin mainittu seitsemäs sija.

Peugeotin uuden 206 WRC -auton ensiesiintyminen tapahtui vuoden 1999 Korsikan MM-rallissa, mistä tuloksena oli kaksi keskeytystä, Francois Delecourin ja Gilles Panizzin toimiessa tallin kuljettajina. Tuplakeskeytys oli Peugeotin kohtalona myös seuraavassa MM-rallissa Kreikassa, missä “ranskalaista leijonaa” käskyttivät Grönholm ja Delecour. Pari viikkoa ennen Suomen MM-rallia Grönholm toi Peugeotin uudelle autolle ensimmäisen voiton, Mänttä Rallin ykkössijan myötä. Suomen MM-rallissa Grönholm oli neljäs.

Ensimmäisen palkintosijoituksen MM-sarjassa Peugeotin 206 WRC -autolle toi Panizzi, oltuaan Sanremossa, Italiassa toinen. Helmikuussa vuonna 2000 Ruotsin lumella olikin sitten ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton vuoro, kun Grönholm kaasutteli ensimmäistä kertaa urallaan MM-rallissa ykkösenä ruutulipulle. Voitto oli tärkeä ei pelkästään Peugeotille, vaan myös Grönholmille, koska tuo voitto takasi suomalaiselle lopulta maailmanmestaruuteen johtaneen täyden kauden ajamisen.

– Alkuperäisen suunnitelman mukaan meidän ei pitänyt ajaa kaikkia MM-ralleja sinä vuonna, vaan Jean-Pierre oli merkinnyt meidät mukaan Monten lisäksi vain MM-sarjan sorakilpailuihin. Ruotsin voiton jälkeen heti sunnuntai-iltana, sanoimme Corradolle (Provera, Peugeotin rallitallin johtaja) ja Jean-Pierrelle, että meidän kannattaisi ehdottomasti ajaa koko kausi, Grönholm taustoitti 20 vuoden takaisia tapahtumia Planetemarcus-sivuston haastattelussa.

Grönholmille kausi 2000 oli uran ensimmäinen täysi kausi MM-sarjassa ja tuloksena oli heti maailmanmestaruus. Taakse loppupisteissä jäivät sellaiset lajilegendat kuin Tommi Mäkinen, Colin McRae, Carlos Sainz, sekä Richard Burns.

 

Peugeot 307 WRC -auton taival MM-sarjassa vuosina 2004-2005 oli täynnä vastoinkäymisiä (Kuva: Peugeot Sport).

 

Suomalaiskuljettajien osuus MM-voitoista 72,9 %

Kaudella 2000 Peugeot teki saman, minkä se oli tehnyt MM-sarjassa kaudella 1986, eli kuljettajien maailmanmestaruuden lisäksi Peugeot valloitti myös autonvalmistajien maailmanmestaruuden. Autonvalmistajien pisteykkönen Peugeot oli lopulta kolmena vuonna peräkkäin, 2000-2002, kun taas kaudella 2003 alkoi alamäki, joka johti lopulta MM-sarjasta vetäytymiseen kauden 2005 jälkeen.

2003 oli Peugeotin 206 WRC -autolle viimeinen kausi MM-sarjassa. Vielä 2002 Grönholm oli voittanut kuljettajien maailmanmestaruuden toisen kerran urallaan, mutta seuraavalla kaudella yksikään Peugeotin kuljettajista ei yltänyt MM-pisteissä kolmen parhaan joukkoon ja kaiken lisäksi samaa PSA-konsernia edustava Citroen katkaisi Peugeotin mestaruusputken autonvalmistajien MM-sarjassa.

Rallin MM-sarjassa kaudet 2004 ja 2005 muistetaan Peugeotin osalta surullisen kuuluisasta 307 WRC -autosta, joka kahden kauden aikana nousi 32 ajetussa MM-rallissa voittajaksi vain kolme kertaa (voittoprosentti 9,4 %). Kaudella 2004 koettiin jopa sellainen ihme, että rallin MM-sarjassa lähes poikkeuksetta menestymään tottunut Peugeot jäi autonvalmistajien MM-pisteissä Citroenin, Fordin ja Subarun jälkeen neljänneksi.

Peugeot on voittanut rallin MM-sarjan historiassa yhteensä 48 osakilpailua, määrä, joka oikeuttaa kaikkien aikojen voittotilastossa viidenteen sijaan. Kuljettajien maailmanmestaruuksia Peugeot on saavuttanut neljä kappaletta ja ne kaikki suomalaiskuljettajien toimesta. Grönholmin lisäksi Peugeotin ratissa maailmanmestariksi ovat ajaneet Timo Salonen (1985), sekä Juha Kankkunen (1986).

Sinivalkoiset värit ovat muutenkin väkevä osa Peugeotin rallimenestystä, sillä 48 MM-osakilpailuvoitosta suomalaiskuljettajien osuus on 35 voittoa (72,9 %). Kuljettajista Grönholm on ehdottomasti Peugeotin menestynein kuljettaja kautta aikojen. Kahden maailmanmestaruuden lisäksi Grönholmin johtoasema voittotilastossa 18 ykkössijan myötä kun on täysin ylivoimainen. Toisena voittotilastossa ovat Panizzi ja Salonen, jotka molemmat toivat Peugeotille seitsemän MM-osakilpailuvoittoa.

Ainoa ei-suomalainen / ei-ranskalainen MM-osakilpailuvoittaja Peugeotin historiassa on Ove Andersson, tuo samainen aiemmin mainittu Toyotan tallipäällikkö, joka ajoi Peugeot 504 -autolla ykköseksi Safari Rallissa Keniassa keväällä 1975. Hannu Mikkolan 18 MM-osakilpailuvoitosta 15 tuli Audilla ja Fordilla, mutta listalle mahtuu myös yksi voitto Peugeotilla: Marokko 1975 ja kartanlukijana muuten toimi Jean Todt, joka myöhemmin nousi suurempaan kuuluisuuteen Peugeotin tallipäällikkönä 80-luvulla.

Peugeotin voitot rallin MM-sarjassa

Marcus Grönholm 18
Gilles Panizzi 7
Timo Salonen 7
Ari Vatanen 5
Jean-Pierre Nicolas 3
Juha Kankkunen 3
Bruno Saby 1
Didier Auriol 1
Hannu Mikkola 1
Harri Rovanperä 1
Ove Andersson 1

Yhteensä 48 voittoa vuosina 1975-2005
Suomalaiskuljettajat voitoista 72,9 % (35/48)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Marcus Grönholmin kommentit: Planetemarcus.com, Sorateiden Grand Prix -kirja

 

Kuvakooste: 20 vuotta Marcus Grönholmin uran ensimmäisestä MM-tittelistä


Facebook kommentit