Toyota tarjoaa virolaisille rallifaneille ennenaikaisen joululahjan – “Loistava tilaisuus”

5.6.2018 / 11:01
Ott Tänak Argentiinan MM-rallissa (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Vuonna 2013 Ott Tänak ei ajanut yhtään MM-rallia, vaikka oli saavuttanut edellisenä vuonna uransa ensimmäisen palkintosijoituksen MM-tasolla. Viitisen vuotta tuon “välikautensa” jälkeen, vuonna 2018, Toyota Gazoo Racingia rallin MM-sarjassa edustava Tänak on Viron suosituin urheilija.

Virossa ralli tunnetusti on erittäin suosittu urheilulaji ja maan selkeä ykköstähti kyseisessä lajissa on ehdottomasti Ott Tänak, joka viime vuonna ajoi ensimmäistä kertaa urallaan MM-sarjassa kolmen parhaan joukkoon pokaten 13 osakilpailun urakan, kahden voiton ja yhteensä seitsemän palkintosijoituksen jälkeen MM-pronssia.

Tänä vuonna Tänak kilpailee ensimmäistä kauttaan Toyotan tallissa ja kauden ensimmäinen puolisko sujuikin mainiosti, kun kuudesta osakilpailusta tuli yksi voitto, sekä kaksi kakkossijaa. Vaikka edellinen MM-ralli Portugalissa toukokuussa nollatuloksen toikin, niin Tänak on edelleen tiukasti mukana taistelemassa tänä vuonna maailmanmestaruudesta.

Erityisesti viime ja tämän kauden aikana Tänakin suosio Virossa on noussut entisestään ja viime viikolla julkaistu uutinen Tänakin osallistumisesta heinäkuiseen Estonia Ralliin Toyotan WRC-autolla sai etelänaapurimme rallifanit aivan sekaisin. Kun Estonia Ralli heinäkuussa pyörähtää käyntiin, niin varmaa on, että yleisömassat erikoiskokeilla tulevat olemaan suuremmat kuin koskaan aiemmin Baltian maissa ajetuissa ralleissa on nähty.

Tänak luonnollisesti on innoissaan tästä tilaisuudesta, saada kilpailla kotiyleisönsä edessä ja huippukalustolla.

– On aina ollut hauskaa ajaa Viron teillä ja olen erityisen iloinen siitä, että tällä kertaa meillä on mahdollisuus osallistua Estonia Ralliin nykyisen tallini kanssa, sekä kilpailla siellä Toyota Yaris WRC -autolla. Tämä on loistava tilaisuus tuoda aito WRC-auto kotimaisemiin ja näyttäisi myös siltä, että tänä vuonna osallistujalista tulee olemaan todella kovatasoinen, Tänak kommentoi kilpailun tiedotteessa.

Viime vuonna Tänak juhlisti “kolmekymppisiään” osallistumalla Saarenmaa Ralliin vanhemmalla Ford Fiesta WRC -autolla. Vuonna 2014 Tänak ajoi Estonia Rallissa Ford Fiesta R5 -autolla yleiskilpailun voittoon ja tuolloin kyseessä oli EM-sarjan osakilpailu. On selvää, että kun rallin MM-sarjassa kesäkuisen Italian ja heinäkuisen Suomen MM-rallien välissä on peräti puolentoista kuukauden mittainen kilpailutauko, niin Estonia Ralli tarjoaa Toyotalle ja Tänakille hyvän tilaisuuden saada tuntumaa nopeisiin sorateihin ennen Keski-Suomen sorasirkusta.

– Isoin tavoitteemme Estonia Rallissa on löytää oikeanlainen ajofiilis nopeisiin teihin vuoristoissa ajettujen hitaiden MM-rallien jälkeen. Mutta tottakai haluamme myös nousta kilpailun päätteeksi kotiyleisön edessä korkeimmalle korokkeelle ja tarjota paras mahdollinen rallikokemus meidän faneille kotikilpailussamme, Tänak hehkuttaa.

Saarenmaalta kotoisin oleva Tänak pääsi maistamaan kotimaisemissaan kilpailemista viime syksynä ja nyt on kartanlukija Martin Järveojan vuoro kokea sama tilanne Estonia Rallissa.

– Minulle henkilökohtaisesti on erittäin hienoa se tilanne, että voin kilpailla Toyota Yaris WRC:llä kotikaupungissani Elvassa, missä yksi rallin erikoiskokeista tullaan ajamaan, Järveoja sanoo.

Estonia Ralli ajetaan perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina 13.-15. heinäkuuta. Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina 26. heinäkuuta. Tällä viikolla Tänak ja Järveoja kilpailevat Italian MM-rallissa Sardinian saarella, missä he juhlivat vuosi sitten ensimmäistä voittoaan rallin MM-sarjassa.

 

Hae Lainaa

 

Lue myös! Toyota ja Ott Tänak Estonia Ralliin – “Kuin toteen käynyt unelma” (30.5.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit