Toyota vahvisti ensi kauden kuljettajat – Meeke korvaa Citroenille siirtyvän Lapin

17.10.2018 / 11:06
Toyota tekee ensi kaudelle yhden kuljettajavaihdoksen (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa toista kauttaan kilpaileva Toyota Gazoo Racing lähtee ensi kauteen Ott Tänakin, Jari-Matti Latvalan, sekä Kris Meeken muodostaessa tallin kuljettajakolmikon.

Tommi Mäkisen johtama Toyota Gazoo Racing vahvisti ensi kauden kuljettajakokoonpanonsa tänään keskiviikkona. Tallin vahvuudessa jatkavat tänä vuonna tiukasti maailmanmestaruudesta vielä taisteleva Ott Tänak, 31, sekä kohti kolmatta Toyota-kauttaan suuntaava Jari-Matti Latvala, 33. Uudeksi tallikaveriksi Tänak ja Latvala tulevat saamaan ensi kaudella Kris Meeken, 39, joka on urallaan ajanut 91 MM-rallia ja voittanut niistä viisi.

– Minulla on isoja odotuksia sen suhteen, että kokemuksesi auttaa meitä tekemään Yaris WRC -autosta vieläkin paremman, Toyota Gazoo Racingin puheenjohtaja Akio Toyoda sanoo tallin tiedotteessa.

Meeke kilpaili Citroen-tallissa vuodesta 2013 lähtien saaden kuitenkin potkut tänä vuonna toukokuisen Portugalin MM-rallin jälkeen. Kaudella 2011 britti kiersi MM-sarjaa Minin tehdastallin väreissä.

– On suuri ilo ja kunnia saada tulla Toyota-kuljettajaksi. Haluan kiittää Akio Toyodaa, Tommi Mäkistä, sekä koko Toyotan tallia siitä, että he luottavat minuun. Kolme vuotta sitten keskustelimme tästä ensimmäisen kerran, että liittyisin mukaan talliin ja olen iloinen, että vihdoin nyt se tapahtui, Meeke riemuitsee.

Meeke korvaa Toyotalla Esapekka Lapin, jonka sopimuksen Citroenille ranskalaistalli vahvisti välittömästi sen jälkeen, kun Toyota oli tiedottanut Meeken sopimuksesta. Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Espanjassa 25.-28. lokakuuta. Kausi päättyy marraskuussa Australiassa. Kausi 2019 puolestaan käynnistyy perinteiseen tyyliin Monte Carlon osakilpailulla tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit