Toyotalla hyvä tilanne, Hyundain Meksiko-kirous sai jatkoa – “Täytyy analysoida ja ymmärtää”

14.3.2020 / 16:00
Sebastien Ogier ajaa Meksikon MM-rallin johdossa (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Meksikossa. Ensimmäinen pitkä ajopäivä oli MM-sarjan kärkitalleille hyvin erilainen.

Kuten odottaa saattoi, niin rallin MM-sarjassa kauden alku on kulkenut kahden tallin komennossa. Kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa tammikuussa voittoa juhli Hyundai-talli (Thierry Neuville), kun taas Ruotsissa ykkössijan nappasi Toyota (Elfyn Evans). Nämä kaksi tallia ovat vieneet nimiinsä autonvalmistajien maailmanmestaruuden kahtena edellisenä vuonna ja näiden kahden välinen kaksintaistelu mestaruudesta on vahvasti tulossa myös tänä vuonna.

Ennen Meksikoa Toyotan johtopisteet autonvalmistajien MM-sarjassa Hyundaihin nähden ovat 73-63, kun taas M-Sport Ford -tallilla pisteitä on kasassa 40. Siinä missä Hyundai-tallille perjantai Meksikossa lähenteli katastrofia ja M-Sport Ford koki kovia Esapekka Lapin auton tuhouduttua tulipalossa, saapui Toyota-tallin kuljettajat yötauolle sijoilla yksi, kolme ja viisi.

– Perjantai oli meille ongelmaton päivä, mikä on tässä kilpailussa erittäin miellyttävä tilanne. Kaikki kolme kuljettajaamme tekivät jälleen kerran todella hyvää työtä. “Sebillä” (Sebastien Ogier) oli loistava päivä ilman mitään draamaa, hän on ajanut puhtaasti. Myös Elfyn (Evans) on suoriutunut todella hyvin, koska täällä ei ole helppoa olla ensimmäisenä reitillä ja silti hän on vahvasti mukana kärkitaistelussa, Toyota-tallin urheilujohtaja Kaj Lindström kommentoi tallinsa tiedotteessa.

Siinä missä Ogier metsästää jo kuudetta Meksikon MM-rallin voittoaan ja Evans puolestaan kilpailee tässä MM-rallissa urallaan jo kuudetta kertaa WRC-autolla, on Kalle Rovanperällä käynnissään vasta uran ensimmäinen soraralli WRC-autolla. Vaikka Rovanperä kärsikin heti perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella rengasrikon, on puuppolalainen edelleen vahvasti mukana taistelemassa palkintosijoituksista. Eroa kolmanteen sijaan perjantain jälkeen on 2,5 sekuntia.

– Kalle jatkaa edelleen minun, sekä muiden yllättämistä. On todella hienoa nähdä miten nopeasti hän sopeutuu uusiin tilanteisiin, Lindström kehuu.

Jos on Toyotan tilanne tässä vaiheessa kilpailua erinomainen, niin Hyundaille kauden ensimmäinen soralla ajettava MM-ralli toi heti kättelyssä paljon mietittävää. Dani Sordo hävisi heti perjantain avauspätkällä yli viisi minuuttia tekniikkamurheiden seurauksena ja espanjalaisen taival päättyi lopulta päivän viidennellä erikoiskokeella. Thierry Neuville oli seitsemän ajetun erikoiskokeen jälkeen kolmantena, mutta belgialainen joutui parkkeeraamaan autonsa tien sivuun päivän viimeisellä pidemmällä erikoiskokeella.

Sordon ongelmana oli liian kuumana käynyt moottori, kun taas Neuvillea piinasi auton elektroniikkaongelma. Hyundain toivo on nyt Ott Tänakissa, joka hävisi heti päivän avauserikoiskokeella kärjelle reilut 45 sekuntia osuttuaan kiveen ja rikottuaan autonsa jousitusta, mutta etenkin vahvan iltapäivän ansiosta virolainen nousi kokonaistilanteessa neljänneksi ja mukaan taistelemaan kärkikolmikon sijoituksista.

– Jos katsomme suoritustasoamme sorapätkillä, olemme olleet niistä suurimmalla osalla kilpailukykyisiä ja saalistaneet useita pätkävoittoja. Ott on neljäntenä ja taistelee palkintosijoituksesta, mutta missä hän olisikaan ilman sitä aamun pientä osumaa. Tälläisiä asioita voi tapahtua moottoriurheilussa. Se mitä ei saisi tapahtua, ovat ne ongelmat mitä koimme Danin ja Thierryn kohdalla. Meidän täytyy tarkasti analysoida ja ymmärtää mitä oikein tapahtui tänään. Me emme ole mukana täällä tilastojen takia, vaan olemme täällä voittaaksemme. Näitä asioita ei pitäisi tapahtua ammattilaistallille, joka pyrkii voittamaan maailmanmestaruuksia, Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo jyrähti.

Hyundai-talli ei ole koskaan yltänyt voittoon Meksikon MM-rallissa ja palkintopallilla tallin kuljettajia on tässä kilpailussa nähty vain kolme kertaa. Sordo ajoi Meksikossa toiseksi vuonna 2018, kun taas Neuville on sijoittunut kolmanneksi vuosina 2014 ja 2017.

Meksikon MM-rallissa toinen pitkä ajopäivä käynnistyy lauantaina kello 16.58 Suomen aikaa. Ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta yhteispituudeltaan hieman alle 134 kilometriä. Kilpailu päättyy sunnuntai-iltana Suomen aikaa.

Lue myös! Ogierilla komento, Sunisella onnistunut perjantai – “Keskityn omaan tekemiseeni” (14.3.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit