Toyotalle sen historian paras tulos Meksikosta – “Suorituskykymme oli vahva”

11.3.2019 / 07:43
Ott Tänak ajoi Meksikon MM-rallissa toiseksi (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Ott Tänak toi toisella sijallaan Toyota Gazoo Racing -tallille sen ensimmäisen palkintosijoituksensa Meksikon MM-rallissa kautta aikojen. Samalla Tommi Mäkisen johtama talli sai hieman hyvitystä viimevuotiseen katastrofikilpailuunsa.

Perulainen Ramon Ferreyros ajoi vuonna 2001 historian ensimmäisen Meksikon Rallin voittoon kalustonaan Toyota Celica GT-Four -auto. Ferreyros voitti yleiskilpailun tuolloin lähes kahdeksan minuutin turvin ja kyseessä oli Corona Rally America nimeä kantanut kilpailu, Meksikon rallisarjan kauden avausosakilpailu.

Tehdastallina Toyota esiintyi Meksikossa ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten ja silloin MM-sarjan osakilpailussa Jari-Matti Latvala oli kuudes ja Juho Hänninen seitsemäs. Viime vuoden Meksikon MM-ralli oli Toyotalle suoranainen katastrofi, kun kaikki kolme kuljettajaa, Latvala, Esapekka Lappi ja Ott Tänak, joutuivat keskeyttämään. Ralli 2 -säännön turvin kilpailua jatkaneesta kolmikosta Latvala oli lopulta ainoa MM-pisteille selviytynyt kuljettaja (kahdeksas).

Kolmas kerta sitten toden sanoi, kun tämänvuotisesta kilpailusta Toyota nappasi ensimmäisen palkintosijoituksensa Meksikossa, Tänakin taistelua lopputuloksissa toiseksi.

– Kilpailu oli erittäin vaikea niin kuljettajille, insinööreille, kuin mekaanikoillekin, mutta me olemme parantaneet paljon kahteen edellisvuoteen verrattuna. Moottorinjäähdytyksen kanssa ei ollut mitään ongelmia ja suorituskykymme oli vahva, Toyota Gazoo Racingin tallipäällikkö Tommi Mäkinen hehkuttaa tallinsa tiedotteessa.

Tänak lähti Meksikoon MM-sarjan pistejohtajana ja virolainen myös lähti kotimatkalle samassa tilanteessa. Sama koskee myös Toyotaa, tallien hallitsevaa maailmanmestaria, joka johti MM-pisteissä Meksikoon tultaessa ja johtaa sitä myös Meksikon MM-rallin jälkeenkin.

– Ott teki hienoa työtä ajaessaan ensimmäistä kertaa ensimmäisenä autona reitillä ja luulen, että hän sai siinä tilanteessa kaiken mahdollisen irti. Kris (Meeke) ja Jari-Matti kärsivät epäonnesta, mutta he jatkoivat taistelua ja toivat meille tärkeitä MM-pisteitä, auttaen meitä MM-taistelussa, Mäkinen kehui.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Korsikan asfaltilla maaliskuun viimeisenä viikonloppuna. Vuonna 2017 Latvala toi Korsikan saarelta Toyotalle neljännen sijan, kun taas vuosi sitten Tänak sijoittui Toyotan ratissa Korsikan MM-rallissa toiseksi. Toyota saavutti viime vuoden kilpailussa talleista eniten pohja-aikoja, seitsemän.

 

 

Lue myös! Ogierille viides Meksikon voitto, Toyota johtaa MM-sarjoja – “Tätä tulimme hakemaan” (11.3.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit