Toyotalle virhe aika-ajoissa, Alonson autokunta nousi paalupaikalle

5.5.2018 / 10:31
Toyotan autokunta numero 8 starttaa Spa'n kilpailuun paalupaikalta (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Toyota Gazoo Racing hallitsi WEC-sarjan kauden avausosakilpailun aika-ajoja Spa’ssa, Belgiassa perjantaina, kun se nappasi eturivin lähtöpaikat lauantaina ajettavaan kuuden tunnin kilpailuun. Toyotan toinen autokunnista määrättiin kuitenkin starttaamaan varikolta ja näin ollen Fernando Alonson autokunta nousee paalupaikalle.

Aika-ajoissa Toyota Gazoo Racingin kahdesta autokunnasta nopein oli Mike Conwayn, Kamui Kobayashin ja Jose Maria Lopezin tiimi, joka löi toiseksi nopeimman ajan tehneen Fernando Alonson, Sebastien Buemin ja Kazuki Nakajiman ajan vajaalla neljällä sekunnin kymmenyksellä. Toyotat olivat aika-ajossa täysin omaa luokkaansa, sillä kolmannen ja neljännen sijan napanneet Rebellion-tiimin autokunnat jäivät kärkiajasta pari sekuntia.

Aika-ajojen jälkeen Conwayn, Kobayashin ja Lopezin autokunnalla määrättiin kuitenkin rangaistus, kun auton polttoainejärjestelmässä havaittiin väärä tunnistenumero aika-ajon jälkikatsastuksessa. Rangaistuksena paalupaikan ajanut kolmikko määrättiin starttaamaan lauantaina ajettavaan kuuden tunnin kilpailuun varikolta. Toyota Gazoo Racing ilmoitti tiedotteessaan hyväksyvänsä annetun rangaistuksen ilman vastalausetta.

Näin ollen Toyotan autokunnista Alonson, Buemin ja Nakajiman tiimi nousee kakkosruudusta paalupaikalle. On selvää, että missä tahansa lajissa tai sarjassa Formula 1 -tähti Alonso kilpaileekin, niin huomio kohdistuu aina häneen ja näin on tapahtunut myös Spa’ssa. Kaksinkertainen F1:n maailmanmestari ja sarjan kuusin kertainen MM-mitalisti nautti suuresti WEC-sarjan aika-ajoista.

– Aika-ajot sujuivat hienosti ja nautin jokaisesta mutkasta. Olen iloinen tekemästäni ajasta ja saadusta kokemuksesta. Edessä on kuitenkin pitkät kuusi tuntia, mutta ehdottomasti haluamme säilyttää asemamme kärjessä, Alonso kommentoi aika-ajon jälkeen Toyota Gazoo Racingin tiedotteessa.

WEC-sarjan kausi jakautuu kahdelle eri vuodelle, kun tänä vuonna ajetaan osakilpailut Belgiassa, Ranskassa, Englannissa, Japanissa, sekä Kiinassa ja kausi jatkuu ensi vuonna ajettavilla Yhdysvaltojen, Belgian ja Ranskan osakilpailuilla. Kausi päättyy kesäkuussa 2019 Le Mansin legendaariseen 24 tunnin kilpailuun.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit