Toyotalta WRC-auton lisäksi Itäralliin myös mielenkiintoinen GT86 – “Taas jotain uutta”

27.2.2019 / 12:00
Tämä Toyota GT86 nähdään Itärallissa lauantaina (Kuva: KuuzelaPhotos).

[ A- ] / [ A+ ]

Joensuun Itärallissa nähdään Toyota Yaris WRC -auton lisäksi myös TMG:n eli Toyota Motorsportin harvinainen ralliauto, GT86, jolla kilpailuun osallistuu Janne Eronen. Eronen kilpailee R3-luokituksen omaavalla takavetoisella Toyotalla SM4-luokassa.

Autourheiluun liittyvien tuotteiden, renkaiden ja vanteiden, sekä ajovarusteiden kauppiaana tunnettu Janne Eronen on jo kerran aiemmin kilpaillut Toyota GT86 -autolla. Se tapahtui reilut kaksi vuotta sitten.

– Silloin kyseessä oli soraralli, jota ennen TMG:n tehtaan väki ei ollut automallilla sorapinnalla kilpaillut. Tuon kokemuksen jälkeen kilpurin moottoria on kehitetty ja myös alustan geometriaa on muutettu. Kävin viime vuonna Saksassa Toyotan vieraana, jonka reissun jälkeen tätä projektia alettiin suunnitella. Nyt edessä on taas jotain uutta, sillä tällä ralliautolla ei ole ennen kilpailtu lumella, Eronen taustoittaa.

Toyota GT86 -auto saapui Suomeen viime viikolla, joten Eronen pääsee tutustumaan autoon kunnolla ennen Itärallia. Viime lauantaina hän ajoi etuautona Kuhmoisissa kansallisessa rallissa, jonka lisäksi ohjelmassa on useamman päivän testijakso.

– Kuhmoinen oli auton ja myös nuotin opiskelua pienen rallitauon jälkeen. Maanantain testeissä päästiin alustan kanssa paljon eteenpäin, mutta paljon jäi vielä loppuviikolle hommaa. Autossa on kyllä potentiaalia, kun saadaan pyörä pitämään, Eronen kuvailee.

Kahdella edellisellä kilpailukaudella Eronen on saavuttanut hyvää menestystä. Ensin lohkesi pronssimitali rallin SM2-luokasta ja sen jälkeen saavutuksena oli SM-pronssia myös rallisprintistä.

– Tämä on hieno kehitysprojekti, jossa pääsen tekemään töitä ammattilaistiimin kanssa. Otin asian ihan kohteliaisuutena, kun noinkin iso paja luottaa meikäläiseen ralliauton kehitystyöhön liittyvissä asioissa, Eronen päätti.

Rallin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu, Itäralli, ajetaan Joensuun ympäristössä tulevana lauantaina.

 

 

Teksti: Jarno Saari, RTE Motorsportin tiedotus


Facebook kommentit