Toyotan ottama riski lauantaina kannatti – “Muutokset tekivät auton paremmaksi ajaa”

8.4.2017 / 22:11
Toyotan pilttuussa tehtiin lauantain aikana onnistuneita muutoksia säätöihin (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Jos vielä perjantain jälkeen Toyota Gazoo Racingin otteista tallin historian ensimmäisessä asfalttirallissa kirjoitettiin hieman mollivoittoiseen sävyyn, niin lauantaina tilanne olikin sitten täysin toinen. Jari-Matti Latvala nousi vahvojen otteiden myötä mukaan taistelemaan palkintosijoituksesta ja myös Juho Hänninen oli toisena ajopäivänä hyvässä iskussa.

Kun mukaan lasketaan pelkästään lauantaina ajettujen erikoiskokeiden ajat, niin Jari-Matti Latvala oli Korsikan MM-rallissa, kauden neljännnen osakilpailun toisena ajopäivänä koko kuljettajakaartin kolmanneksi ja Juho Hänninen neljänneksi nopein. Kokonaistilanteessa Latvala nousi perjantain kuudennelta sijalta neljänneksi ja 11,7 sekunnin päähän kolmannesta sijasta.

Hännisen toiveet hyvästä sijoituksesta murenivat perjantaina sattuneeseen ulosajoon, mutta lauantaina nähty erinomainen vauhti antaa jälleen uskoa tulevaisuutta ajatellen. Toyotalla tehtiin lauantaina auton säätöihin merkittäviä muutoksia ja ne muutokset tuottivat myös tulosta.

– Oli ehkä hieman riskialtista tehdä muutoksia säätöihin tässä vaiheessa rallia, mutta me olemme täällä testaamassa ja oppimassa asioita. Aamulla oli sellainen tunne, että meillä on varaa kokeilla muutamia asioita Juhon autoon ja koska ne sitten toimivat niin hyvin, niin iltapäiväksi tehtiin samat muutokset Jari-Matin autoon, tallipäällikkö Tommi Mäkinen taustoittaa tallin tiedotteessa.

Aamupäivän erikoiskokeilla Hänninen täräytti tuloksissa toiseksi ja kolmanneksi nopeimmat ek-ajat. Kun huoltotauolla samat muutokset tehtiin siis myös Latvalan autoon, niin Latvala teki “hänniset” ja oli iltapäivän erikoiskokeilla – kyllä, toiseksi ja kolmanneksi nopein.

– Tarkoituksena oli vähentää auton aliohjautuvuutta ja antaa sitä kautta kuljettajille enemmän luottamusta (autoon). Nämä muutokset tekivät auton paremmaksi ajaa, mutta minun täytyy myös kiittää kuljettajia ja tiimiä siitä mahtavasta työstä mitä he tänään tekivät. Olen todella ylpeä heistä, Mäkinen hehkutti muistuttaen kuitenkin samalla, että pelkät säätömuutokset eivät hyviä tuloksia tietenkään tuoneet.

Latvalalla on sunnuntaina mahdollisuus napata jo kauden kolmas palkintosijoitus Monte Carlon toisen sijan ja Ruotsin voiton jatkoksi.

– Iltapäivän kahdella erikoiskokeella todella nautin ajaa tällä autolla. Aamun erikoiskokeilla fiilis ei ollut niin hyvä, etenkin jarrutuksissa, mutta myös tähän saatiin parannusta huollossa, Latvala kertasi toista ajopäiväänsä.

Hänninen näytti lauantain erikoiskokeilla, että punkaharjulaisesta kyllä löytyy vauhtia ja potentiaalia ajaa kärkipään sijoituksista, kunhan koko ralli vain sujuu ilman isoja ajovirheitä kuten nyt on nähty Monte Carlossa, Ruotsissa ja Korsikassa.

– Muutin ajotyyliäni lauantaille hieman. Puhuin perjantaina pitkään Tommin kanssa ja luulen, että ajamiseni oli tänään huomattavasti rennompaa. Nautin todella tästä toisesta ajopäivästä: ei ongelmia ja pätkät olivat hienoja. Ainoastaan pitkän erikoiskokeen (EK7) toisella ajokerralla olin hieman pettynyt, koska ajoin ehkä hieman liian varovasti niissä paikoissa missä oli irtosoraa, Hänninen kommentoi.

Korsikan MM-rallin viimeinen ajopäivä sunnuntaina käynnistyy lähes 54-kilometrisellä Antisanti–Poggio di Nazzan erikoiskokeella kello 9.58 alkaen.

Lue myös!

Ogier putosi voittotaistelusta, Latvala taistelee kolmannesta sijasta – “Nyt nautin ajamisesta toden teolla” (8.4.2017)
Suninen lähellä uran ensimmäistä palkintosijoitusta MM-asfalttirallissa – “Tuli vaaditut kilometrit täyteen” (8.4.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit