Toyotan pääinsinööri vakuuttunut tallinsa iskukyvystä Turkissa – “Fokus suunnattu luotettavuuteen ja kestävyyteen”

13.9.2018 / 23:30
Esapekka Lappi Marmariksen kaupunki-ek:lla (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Toyota Gazoo Racing starttasi Turkin MM-ralliin pienessä voittoputkessa, onhan tallin kuljettajista Ott Tänak ajanut Yaris WRC -auton ykkösenä maaliin kahdessa edellisessä osakilpailussa, Suomessa ja Saksassa.

Hyvin sujuneen kesän ansiosta Toyota Gazoo Racing on noussut myös vahvasti mukaan taistelemaan autonvalmistajien maailmanmestaruudesta ja tällä hetkellä Tommi Mäkisen johtama talli on pisteissä toisena, vain 13 pisteen päässä MM-sarjaa johtavasta Hyundaista. Turkin MM-rallissa olosuhteet ovat odotetun haastavat ja Toyotalla onkin kilpailuun valmistavissa testeissä keskitytty juuri siihen, että kaikki autot saataisiin sunnuntaina maaliin asti.

– Tämä ralli tulee olemaan kaikille kova haaste ja meidän fokus on suunnattu luotettavuuteen ja kestävyyteen. Kyseessä on myös yksi kuumimmista kilpailuista tänä vuonna ja olemmekin tehneet kovasti töitä jäähdytysjärjestelmän kanssa. Jo testien perusteella olimme luottavaisia sen toimivuuden suhteen ja testierikoiskoe vain vahvisti luottamustamme, että autoissa lämpötilat ovat juuri sillä tasolla millä ne kuuluukin olla, Toyotan pääinsinööri Tom Fowler taustoittaa.

Torstai-aamuna ajetulla testierikoiskokeella Toyota-talli urakoi muiden tallien tavoin kolmen kuljettajansa voimin yhteensä yhdeksän ajokertaa.

– Koska emme ole kilpailleet täällä aiemmin, niin oli tärkeää käyttää testierikoiskoe hyödyksi tarkistamalla ne säädöt, mihin päädyimme kilpailuun valmistavissa testeissä aiemmin Portugalissa. Nuotitusvaiheessa huomasimme, että erikoiskokeet ovat hieman huonommassa kunnossa kuin mitä ennakoimme, joten meidän piti hieman nostaa autojen maavaraa. Se myös auttoi, kuljettajat olivat testierikoiskokeella tyytyväisiä siitä miten auto käyttäytyi, ajat olivat melko hyviä ja mitään tekniikkaongelmia ei esiintynyt, Fowler kehuu.

Torstai-iltana ajetulla lyhyellä avauserikoiskokeella Toyota-trio miehitti sijat kolme, seitsemän ja yhdeksän järjestyksessä Ott Tänak, Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala.

– Ei mitään ongelmia, kaikki on valmista huomiseen, Fowler päätti.

Todenteolla Turkin MM-rallissa vauhtiin päästään perjantai-aamuna, kun edessä on koko kilpailun pisin ajopäivä, kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan noin 145 kilometriä.

Lue myös! Mikkelsen kärkeen Turkissa, Ogierilla ongelmia – “Massiivinen hyppy yllätti” (13.9.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit