Toyotan suomalaiskolmikko nyt viimeistä kertaa yhdessä – “Ei tule kenenkään kanssa olemaan tälläisiä välejä”

27.10.2017 / 12:23
Toyotan suomalaistrio vas. oik. Jari-Matti Latvala, Juho Hänninen ja Esapekka Lappi (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa on tänä vuonna nähty suomalaisittain harvinainen tilanne, kun yhden tehdastallin kaikki kuljettajat ovat kantaneet autonsa ikkunassa nimen vieressä Suomen sinivalkoista lippua. Toyota Gazoo Racingin kolmikko esiintyy tänä viikonloppuna Walesissa viimeistä kertaa MM-rallissa yhdessä, sillä Juho Hänninen ei enää Australiaan marraskuussa kilpailemaan matkusta.

Tommi Mäkisen johtama Toyota Gazoo Racing -talli lähti ensimmäiseen kauteensa rallin MM-sarjassa kuljettajinaan kolme suomalaista. Kauden neljässä ensimmäisessä MM-rallissa talli kilpaili kahden kuljettajan, Jari-Matti Latvalan, sekä Juho Hännisen voimin, ja viidennestä osakilpailusta eteenpäin trion on täydentänyt Esapekka Lappi.

Edellisen, Espanjassa ajetun osakilpailun jälkeen, Toyota tiedotti tehneensä kuljettajasopimukset kaudelle 2018 Latvalan, Lapin, sekä uutena kuljettajana talliin tulevan Ott Tänakin kanssa. Samalla Toyota ilmoitti, että tallin nykykuljettajista Hänninen ei kilpaile kauden viimeisessä MM-rallissa Australiassa marraskuussa. Näin ollen nyt ajettava Walesin MM-ralli jää suomalaiskolmikon toistaiseksi viimeiseksi kilpailuksi samassa tallissa.

– Ehkä se enemmän tulee mieleen sitten sunnuntaina kilpailun jälkeen. Ei sitä nyt tässä kisan alla tule niin mietittyä, Lappi pohti UrheiluUutiset.comin haastattelussa rallin aattona sitä, että onko kilpailun lähestyessä haikeutta ilmassa, koska kolmikon yhteistyö tosiaan päättyy kilpailujen osalta jo ennen kauden viimeistä osakilpailua.

 

Selivaara logo 2017

 

“Avoimia kaikessa ja jaetaan kaikki tieto keskenään”

Läpi kauden on puhuttu paljon siitä kuinka hyvä yhteishenki Toyotan tallissa on ja erityisesti kuinka hyvin kuljettajakolmikko tulee toimeen keskenään. Lappi allekirjoittaa nämä näkemykset enemmän kuin sataprosenttisesti.

– Paljon tietysti vitsiä heitetään, mutta toki puhutaan vakavastikin välillä. Kemiat toimii koko kolmikolla loistavasti ja se on tärkeää näissä hommissa ja merkitsee aivan helvetin paljon. Ylipäätään se kun on kivaa, niin on sitten aina kivaa, eikä reissuilla tarvitse stressata mistään tiimihengestä tai henkilökohtaisista kemioista. Ei tarvitse ahdistua mistään ylimääräisestä ja ottaa painetta siitä, Lappi taustoittaa.

Jos on autourheilun huipulla vuosien saatossa nähty jos jonkinlaista suhmurointia ja vääntöä tallikavereiden kesken, niin Toyotan suomalaiskolmikon osalta tälläisistä asioista ei ole tarvinnut huolta kantaa.

– Ollaan avoimia kaikessa ja jaetaan kaikki tieto keskenään, testisäädöt ja muut. Nytkin viime viikolla, kun aloitin iskaritestin, mutta se jäi vähän kesken. Juho sitten jatkoi, vei sen loppuun ja nyt lähdetään kaikki niillä säädöillä tänne. Tehdään yhdessä sitä hommaa tiiminä, eikä vain yksittäisinä kuskeina, Lappi korostaa.

Ensi kaudella Toyotan kuljettajatrion muodostavat siis Latvala, Lappi ja Tänak. Lappi on vakuuttunut siitä, että vaikka suomalaistrio nyt hajoaakin, niin yhteistyö tulee jatkossakin toimimaan uuden trion osalta hyvin, mutta se mitä tänä vuonna on nähty ja koettu, sellaista Lappi ei odota enää kokevansa koskaan uudestaan.

– Ei tule kenenkään kanssa olemaan tiimissä tälläisiä välejä mitä tällä kaudella on ollut, se on aika varma juttu. Varmasti Ott sopii hyvin tähän, en sillä sano, mutta ei silti tule olemaan samanlaista, Lappi sanoo.

 

Hyundai Wales 2017

 

 

Teksti: Jari Hotti, Chester – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit