Toyotan suomalaisleiri valmiina Portugaliin – Yariksen jousitukseen uusia osia

12.5.2017 / 13:28
Toyota-jengi on valmiina Portugalin soralle: Esapekka Lappi (vas.), Jari-Matti Latvala, Juho Hänninen ja orkesterinjohtaja Tommi Mäkinen. (kuva: Toyota Gazoo Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Portugalin MM-ralli ajetaan viikon kuluttua. Rallifaneilla on nyt erityistä jännitettävää, sillä Toyota tuo viivalle kolmannen Yaris WRC-auton, ja sitä ajaa Esapekka Lappi.

Jari-Matti Latvalan ja Juho Hännisen jo aiemmin muodostama ja nyt trioksi kasvanut kuskiosasto on edelleen siis täysin suomalainen. Talli testasi tällä viikolla Portugalissa, mutta rankkasateet kiusasivat ja osa testisuunnitelmasta meni uusiksi.

Toyotan suorituskyky soralla on edelleen hieman hämäränpeitossa. Meksiko oli olosuhteiltaan (korkea ilmanala) poikkeuksellinen ja toisaalta Argentiinassa autoissa oli vähän tehonhukkaa. Siksi tallissa on paiskittu töitä lähes yötä päivää.

-Meillä oli muutamia uusia osia testattavana Portugaliin, kuten jousitus ja myös muita komponentteja, mutta sääolosuhteet testeissä olivat niin huonot, joten oli vaikea saada realistista käsitystä tuloksista. Portugali on raskas kisa teknisine erikoiskokeineen, ja samalla se on yksi klassikkoralleista. Mukana on paljon asioita joita emme tiedä, etenkin olosuhteet, mutta silti toivomme steppiä soralla samalla tavalla kisa kisalta autoa kehittäen kuin koko alkukauden ajan. Tätä varten meillä on kolmas auto Portugalissa Esapekalle ja Jannelle, ja se toki tuo meille lisää informaatiota, tallipäällikkö Tommi Mäkinen sanoo tallinsa ennakkotiedotteessa.

Portugalin MM-ralli käynnistyy ensi viikon torstaina (18.5.) testierikoiskokeella.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

 


Facebook kommentit