MOTORSPORT

Toyotan suomalaistriolle loistava tulos Italiasta – Tänakille uran avausvoitto

Ott Tänak on voittanut hetki sitten päättyneen Italian MM-rallin. Voitto on virolaiselle uran ensimmäinen. Toyota Gazoo Racingille kauden seitsemäs osakilpailu toi loistavan tuloksen, kun Jari-Matti Latvala oli toinen, Esapekka Lappi neljäs ja Juho Hänninen kuudes.

29-vuotiaalle Ott Tänakille ensimmäinen MM-voitto tuli uran 74. MM-rallissa. Tänak oli aiemmin sijoittunut neljä kertaa toiseksi, edellisen kerran helmikuussa Walesin MM-rallissa. Tuolloin sekuntitaistelussa Jari-Matti Latvala kukisti Tänakin, mutta nyt osat vaihtuivat. Tänak oli ykkönen, Latvala toinen.

– Mitä voin sanoa, mahtavalta tuntuu! Vaikea viikonloppu, mutta nyt tänään on onnenpäivä. Koko kausi on ollut onnistunut ja meidän tiimi ollut loistava. Ja kun tallikaveri on niin vahva kuin on, niin se pistää yrittämään parastaan jokaisessa rallissa, Tänak viittasi nelinkertaiseen maailmanmestariin Sebastien Ogieriin.

Heti tuoreeltaan voiton jälkeen Tänakin jatko-ohjelma oli varsin selvä.

– Tästä kotiin perheen luo. Ikävä on jo heitä, kun ei olla nähty pitkään aikaan, Tänak herkistyi.

Tommi Mäkisen johtamalle Toyota Gazoo Racing -tallille Italian MM-ralli toi loistavan kokonaistuloksen. Latvala oli toinen, Esapekka Lappi kirjautti uransa tähän mennessä parhaan tuloksen MM-rallissa olemalla neljäs ja Juho Hänninen ajoi kuudenneksi. Samalla Latvala kavensi eroa MM-pisteissä kärjessä olevaan Sebastien Ogieriin nähden, joka nyt oli viides. Lappi oli nopein rallin päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella. Pohja-aika oli Lapille viikonlopun kuudes.

Lisää tunnelmia Italian MM-rallin päätöspäivän tapahtumista luvassa sunnuntain aikana.

Yleiskilpailun lopputulokset

1) Ott Tänak (Ford) 3.25.15,1
2) Jari-Matti Latvala (Toyota) + 12,3
3) Thierry Neuville (Hyundai) + 1.07,7
4) Esapekka Lappi (Toyota) + 2.12,9
5) Sebastien Ogier (Ford) + 3.25,3
6) Juho Hänninen (Toyota) + 3.38,5

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com