Toyotan Tommi Mäkinen tyytyväinen valmennusohjelmaan

6.4.2016 / 09:59
Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen ja Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda Suomen MM-rallin tunnelmissa.

[ A- ] / [ A+ ]

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen on tyytyväinen valmennuksessa olevien japanilaiskuljettajien kehitykseen. Takamoto Katsuta ja Hiroki Arai ovat ajaneet talven aikana rallin SM-sarjaa. Seuraava suuri haaste on Suomen MM-ralli, Neste Ralli.

Toyota GAZOO Racing Challenge valmennusohjelman nuoret kuljettajat Katsuta ja Arai kilpailevat MM-rallissa WRC 2-luokassa Ford Fiestoilla.

Olen tyytyväinen siihen, miten Katsuta ja Arai ovat kehittyneet valmennusohjelman aikana. Molemmat tarvitsevat vielä lisää kokemusta rallikuljettajina, mutta kymmenen kuukauden valmennuksen jälkeen olen vakuuttunut siitä, että heillä on potentiaalia kehittyä edelleen. Valmennustiimimme tekee kaikkensa Katsutan ja Arain kykyjen ja taitojen maksimoimiseksi, sanoo Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen.

Sekä Katsuta että Arai kävivät läpi erittäin kovan valintaprosessin päästäkseen osallistumaan Euroopassa järjestettävään ja Tommi Mäkinen Racingin valmentajien vetämään koulutusohjelmaan. Kausi 2016 alkoi Suomen talvisissa olosuhteissa japanilaiskuljettajien hioessa ajotaitojaan jäisillä teillä.

He myös osallistuivat rallin SM-sarjan kolmeen ensimmäiseen osakilpailuun. Avausosakilpailu Arctic Lapland Rallyssä Arai nousi otsikoihin loistavalla suorituksellaan: nuorukainen kisasi erittäin kokeneita suomalaiskuskeja vastaan sijoittuen omassa luokassaan toiseksi ja yltäen yleiskilpailussakin kolmannelle sijalle.

Kuluneen talven harjoitusjakson päätteeksi Toyota GAZOO Racingillä päätettiin, että molemmat kuljettajat ovat edistyneet niin hyvin, että he ovat valmiita siirtymään R4 autoista R5-autoihin ja jatkamaan toukokuussa alkavalla kesäkaudella entistä vaativamman koulutusohjelman parissa.

Osana valmennusta on edelleen osallistuminen Ralli SM -sarjan osakilpailuihin, ja sen lisäksi Katsuta ja Arai kilpailevat heinäkuun puolessa välissä ajettavassa rallin EM sarjan osakilpailussa, auto24 Rally Estoniassa sekä heinäkuun lopussa ajettavassa rallin MM-sarjan osakilpailussa, Neste Rallissa.


Facebook kommentit