Toyotan urheilutoimenjohtaja Jarmo Lehtinen: “Katsastuksessa ei mitään ongelmaa”

18.1.2017 / 14:33
Toyota pääsee MM-rallin parrasvaloihin Monte Carlossa. Urheilutoimenjohtaja Jarmo Lehtinen kumoaa huhut auton ongelmista katsastuksessa. (kuva: Jari Hotti)

[ A- ] / [ A+ ]

Toyota-tallin urheilutoimenjohtaja Jarmo Lehtinen sanoo UrheiluUutiset.comille, että keskiviikkona levinneet huhut uuden Toyota Yaris WRC:n ongelmista Monte Carlon katsastuksessa ovat täyttä hölynpölyä. 

Keskisuomalainen-lehden aiemman uutisen mukaan auton ilmanohjaimet olisivat olleet osin luokituksen vastaisia. Lehtinen hämmästelee uutista, jossa maalailtiin jopa Toyotan hylkäämisellä.

– Auto on luokiteltu jo joulukuussa, eikä nyt katsastuksessa ollut mitään ongelmia. Kaikki on kunnossa. Kohta mennään shakeen (shakedown, suom. testierikoiskoe), Lehtinen sanoo.

Hänen mukaansa tällaiset kohua nostattavat jutut ovat harmillisia, mutta toisaalta Lehtinen on tähänkin pitkällä urallaan jo tottunut.

– Ärsyttää, etteivät toimittajat varmista faktoja. Se on tämä nykyinen nettiaika, että pitää saada klikkejä. Joku näkee, että olipa auto vähän kauemmin katsastuksessa, niin siitä joku keksii jutun ja se lähtee paisumaan suusta suuhun, Lehtinen harmittelee.

Monte Carlon MM-ralli alkaa huomenna. Tänään keskiviikkona ajetaan testierikoiskoe kello 17:00 alkaen.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

 


Facebook kommentit