Toyotan valmennusohjelma jatkuu myös ensi vuonna – Arailla ja Katsutalla kymmenen rallin kausi

29.11.2017 / 08:30
Hiroki Arai Italian MM-rallissa kesäkuussa (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Toyota Gazoo Racing -tallin valmennusohjelma jatkuu myös kaudella 2018 ja kuljettajina ohjelmassa jatkavat japanilaiset Hiroki Arai, sekä Takamoto Katsuta. Kaksikko nähdään ensi vuonna mukana kymmenessä rallissa, MM- ja SM-sarjassa, sekä Italian mestaruussarjassa.

Toyota Gazoo Racing Rally Challenge Program nimeä kantava kuljettajien valmennusohjelma saa jatkoa myös ensi kaudella, kun japanilaiskuljettajat Hiroki Arai, sekä Takamoto Katsuta osallistuvat vuonna 2018 yhteensä kymmeneen ralliin niin MM- ja SM-tasolla, kuin myös Italian mestaruussarjassakin. Arain kartanlukijana jatkaa australialainen Glenn MacNeall ja Katsutalle nuotteja lukee myös ensi kaudella Marko Salminen.

Toyota Gazoo Racing -tallin valmennusohjelma pyörittää Arain ja Katsutan kilpailutoimintaa yhteistyössä Tommi Mäkinen Racingin kanssa. Tiedotteen mukaan ensi kaudella kuljettajat tulevat keskittymään koulutuksen osalta entistä enemmän ralleissa kilpailemiseen ja koulutuksen tavoitteena on lisätä kuljettajien taitoja kilpailuympäristössä toimimisessa.

Nyt valittujen kymmenen rallin kilpailukalenterissa mukana on kahdeksan sellaista rallia, jotka ovat Araille ja Katsutalle ennestään tuttuja. Tämä antaa kuljettajille mahdollisuuden keskittyä enemmän kilpailemiseen, kun tänä vuonna moni ralli meni kaksikon osalta opintomatkaksi, olihan kauden 2017 kilpailukalenterissa moni kilpailu niin Araille, kuin Katsutallekin uusia.

Kausi 2018 käynnistyy tammikuussa Rovaniemen SM-rallilla ja siitä parin viikon päästä helmikuussa edessä on Ruotsin MM-ralli. Maaliskuussa kaksikko osallistuu Italian mestaruussarjan kauden avaukseen ja huhti-kesäkuussa vuorossa on kolme peräkkäistä MM-rallia Korsikassa, Portugalissa, sekä Italiassa. Heinäkuussa Sastamalan ympäristössä ajettava Autoglym Ralli tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden hakea säätöjä heinäkuun viimeisenä viikonloppuna ajettavaan Suomen MM-ralliin.

Arain ja Katsutan kausi päättyy elo-syyskuun vaihteessa ajettavaan Sastamala-Huittisten SM-ralliin. Se kymmenes, listalta vielä toistaiseksi puuttuva ralli, sijoittuu kalenterissa toukokuun alkupuolelle ja siitä Toyota Gazoo Racing tiedottaa myöhemmin. Viidessä MM-rallissa Arai ja Katsuta kilpailevat WRC2-luokassa Ford Fiesta R5 -autoilla. Tänä vuonna valmennusohjelmassa oli mukana myös kartanlukija, Jarkko Nikaralle nuotteja SM-sarjassa lukenut Sayaka Adachi, ja hänen jatkostaan tullaan tiedottamaan erikseen myöhemmässä vaiheessa.

Arai ja Katsuta ovat molemmat 24-vuotiaita. Arai ajoi ensimmäisen rallinsa 19-vuotiaana, kun taas Katsuta aloitti autourheilun radalla jo 12-vuotiaana. Arai voitti tänä vuonna kaksi pienempää rallia Portugalissa ja Espanjassa, sekä sijoittui Uudenkaupungin SM-rallissa yleiskilpailussa kolmanneksi. Katsutan kauden paras saavutus oli ehdottomasti Italian MM-rallista tullut WRC2-luokan kolmas sija. Uudenkaupungin SM-rallissa Katsuta ajoi yleiskilpailussa viidenneksi.

Toyotan junioriohjelman kauden 2018 kalenteri

25.-27.1. Rovaniemen SM-ralli
15.-18.2. Ruotsin MM-ralli
23.-25.3. Rally Il Ciocco (Italian mestaruussarja)
5.-8.4. Korsikan MM-ralli
17.-20.5. Portugalin MM-ralli
7.-10.6. Italian MM-ralli
12.-14.7. Autoglym Ralli, Sastamala
26.-29.7. Suomen MM-ralli
31.8.-1.9. Sastamala-Huittisten SM-ralli

+ toukokuun alkuun tulossa vielä yksi ralli

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit