Trogen hakee jatkoa onnistuneelle rallidebyytilleen – “Kokeillaan vähän nostaa vauhtia”

14.2.2019 / 12:45
Sami-Matti Trogen kilpailee rallissa Renaultilla (Kuva: Kalle Muranen).

[ A- ] / [ A+ ]

Sami-Matti Trogen ajaa tänä viikonloppuna toisen rallinsa, kun Rallin Suomen Juniorimestaruussarja jatkuu Kouvolassa ajettavalla kauden toisella osakilpailulla. Trogenin suunnitelmissa on ajaa Renault Cliollaan sarjan kolme osakilpailua, kaksi talvella ja syksyllä kauden päättävän Rantarallin.

Sami-Matti Trogenin, 16, debyyttiralli Iisalmessa meni kaavailujen mukaan penkkojen välissä ja kokemusta keräten. Tuloksena maalissa oli viides sija.

– Hauskaa, sitä tämä on ollut! Ollaan Mikon (Lagerström, kartanlukija) kanssa naurettu välillä kesken pätkänkin, Trogen kommentoi rallin jälkeen.

Trogen kuuluu AKK:n valmennusohjelmaan, eli Flying Finn –ryhmään. Tämä autourheilun maajoukkue oli harjoittelemassa viime viikonloppuna valmentajiensa johdolla. Trogenin kenraaliharjoitus kuitenkin päättyi ennen aikojaan, kun Renault sukelsi hankeen.

– Oli aika pöperöinen keli ja perä nousi urista. Samassa nappasi nokan penkkaan ja siitä imaisi koko auton ojaan. Tuli aika paljon lommoja, joten päätettiin lähteä kotiin niitä tutkimaan ja laittamaan autoa kuntoon, Trogen kuvailee.

Kouvolan SM-ralliin Trogen ja Lagerström ovat asettaneet saman tavoitteen kuin edelliseenkin kilpailuun, saada ajokilometrejä ja kokemusta, sekä nauttia rallista. Trogen kilpailee nuorten luokassa, jossa kartturi ajaa siirtymät ja kuljettaja siirtyy ratin taakse vasta ennen erikoiskokeen starttia.

– Tavoitteet ovat muuten samat kuin Iisalmessa, ei lähdetä hulluttelemaan, mutta kokeillaan vähän nostaa vauhtia. Kova kisa siellä on taas tulossa, meillä on luokassa yhtensä 18 kilpailijaa, Trogen ennakoi.

Kouvolassa kilpailu alkaa yleisen SM-sarjan osalta perjantai-iltana, kun taas juniorit ja nuoret ajavat lauantaina. Startti lauantaina tapahtuu kello 10.01 ja maaliin kilpailijaparit saapuvat iltapäivällä kello neljän aikoihin. Rallissa ajetaan viisi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 94,5 kilometriä. Trogen ja Lagerström ovat reitillä numerolla 66.

Teksti: Toni Lönnroos, Sami-Matti Trogenin tiedotus


Facebook kommentit