Trogen hakee paluuta takaisin finaalikantaan – “Autossa uusia alustaratkaisuja”

4.7.2019 / 10:32
Sami-Matti Trogen jäi Norjassa ilman finaalipaikkaa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Sami-Matti Trogen starttaa kauden viidenteen rallicrossin RX2-sarjan kilpailuun Ruotsin Höljesissä mietteliäänä, mutta toivonkipinän hehkuessa himmeästi. Kauden aiemmat kilpailut ovat menneet saman kaavan mukaisesti, loppua kohden vauhti on noussut, mutta alku on ollut tahmea. Sarjassa Trogen on viidentenä.

Edellisessä osakilpailussa Norjan Hellissä kesäkuussa Sami-Matti Trogen jäi finaalin ulkopuolelle ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Autosta löydettiin vaihteiston katkaisimessa ollut häiriö, joka saatiin korjattua neljänteen alkuerään. Siinä Trogen oli kolmanneksi nopein, mutta semifinaalissa ei tuttua onnistumista tullut.

– Hellin kisa lähti menemään päin honkia alusta saakka. Ensin kaveri kaatoi eteen ja keulasta hajosi jotain. Toisessa erässä meni rengas ja kolmannessa taas kolisi. Kun vaihteiston vika korjattiin, meni kolmas erä hyvin. Semissä lähtöpaikkakin vaikutti, enkä päässyt riittävästi nousemaan vaikka yritin ihan hulluna, Trogen muistelee Norjan tapahtumia.

Trogen lähtee Ruotsiin varovaisen toiveikkaana. Paikka on tuttu ja Höljes on yksi lohjalaisen lempiradoista. Kilpailuviikolla Trogen käy vielä testaamassa autoa.

– Autossa on uusia alustaratkaisuja. Mennään kisaviikolla Ruotsiin testaamaan ja hierotaan autoa paremmaksi. Höljesiin tulee varmasti taas paljon autoja. Pitää onnistua ensimmäisestä erästä lähtien, jos meinaa olla palkintokorokkeella. Höljesin rata vaatii ”bolsseja”, siellä pitää olla koko ajan “attakki” päällä, Trogen tokaisee.

Teksti: Toni Lönnroos, Sami-Matti Trogenin tiedotus


Facebook kommentit