Trogen hyppää formulan rattiin Ahvenistolla – “Juu, no sinne sitten”

1.6.2019 / 07:36
Sami-Matti Trogen F4:n ratissa 2017 (Kuva: Sami-Matti Trogenin tiedotus).

[ A- ] / [ A+ ]

Sami-Matti Trogen palaa formulan rattiin yli vuoden tauon jälkeen Hämeenlinnan Ahvenistolla ajettavassa Formula Academy Finlandin osakilpailussa. Yksi Euroopan vaativimmista radoista on Trogenille jo tuttu, sillä hän ajoi siellä toiseksi kesällä 2017.

Pitkästä aikaa formulaviikonloppuun starttaava Sami-Matti Trogen, 17, kihisee innosta päästessään lempiradalleen “Apparalle”. Trogen kilpaili Pohjois-Euroopan Formula 4 NEZ-sarjassa kaudella 2017. Samana vuonna hän ajoi myös Espanjan vastaavassa mestaruussarjassa. Parhaat muistot jäivät juuri Ahvenistolta, missä Trogen oli sarjan nuorimpana kuljettajana omaksikin yllätykseksi paalupaikalla ja ajoi kilpailussa toiseksi.

– Oli aivan mielettömän upea tunne, kun tajusin mitä tuli tehtyä. Ajossa olin niin keskittynyt omaan suoritukseen, ettei siinä miettinyt sijoitusta, mutta kun nousin “podiumille”, niin olihan siinä hymy herkässä, Trogen kommentoi kesäkuussa 2017.

Ajatus kertaluontoisesta paluusta Formula 4 -auton puikkoihin nytkähti liikkeelle isän, Mika Trogenin yhteydenotosta Formula Academy Finlandin promoottorille Marko Koiraselle.

– Sami-Matti on usein kysynyt voisiko hän joskus taas käydä ajamassa jonkun kisan. Olemme pitäneet yhteyttä Koiraseen koko ajan, vaikka Sami-Matti onkin ollut crossiradoilla. Väläytin asiasta Koiraselle ja rullat lähtivät pyörimään. Kun asia nopealla aikataululla varmistui, laitoin Silverstonen rallicrossista kotiin palaavalle Sami-Matille viestiä, että “ajat sitten Ahveniston kisan F4:lla”. Vastaus oli taattua Sami-Mattia: “juu, no sinne sitten”, Mika Trogen nauraa.

Matkassa oli vielä muutama asia, jotka hoituivat myös ripeästi. Manageri Jussi Pinomäki näytti vihreää valoa ajamiselle ja talouden osalta LVI-säätö M.Kanninen ilmoitti olevansa vahvasti mukana. Palojen loksahdellessa kohdilleen, Trogen pääsi testaamaan pitkästä aikaa F4-autoa Ahvenistolle. Ensimmäisen ajokerran jälkeen varikolle kurvasi hymyilevä nuori.

– No se on sitten taas formulaa perhana, Trogen tokaisi ensitöikseen.

Pulssin rauhoituttua Trogen kertoi lisää tunnelmistaan.

– On hienoa tehdä paluu nimenomaan Ahvenistolla. Muutama testi vedetään ja koitetaan karistaa sorat ranteista päälajin rallicrossin jäljiltä. En tiedä vielä tuleeko formuloille jatkoa, keskityn tällä hetkellä rallicrossiin, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Tietysti formulan osalta päätökset pitäisi tehdä lähiaikoina, jos sitä alkaisi työstämään enemmän, Trogen pohtii.

– Rahoituksen saaminen formulaprojektiin on tällä hetkellä hankalaa ja tietysti rallicrossin MM-sarjan tulevaisuus tulee ratkaisemaan paljon suuntaani tulevaisuudessa. Katsotaan nyt myös mitä mieltä alan ammattilainen Marko Koiranen on ajamisestani, Trogen päätti.

Formula Academy Finland -sarjan Hämeenlinnan Ahveniston osakilpailu ajetaan Rata-SM-sarjan kauden toisen osakilpailun yhteydessä 8.-9. kesäkuuta. Lauantaina ohjelmassa ovat aika-ajot ja ensimmäinen kilpailulähtö, sunnuntaina puolestaan ajetaan toinen kilpailulähtö.

Teksti: Toni Lönnroos, Sami-Matti Trogenin tiedotus


Facebook kommentit