Trogen ja Halonen toivat menestystä Kouvola Circuitille – “Se oli voitto minulle”

27.9.2018 / 18:50
Sami-Matti Trogen Xtrem-luokan auton ratissa (Kuva: Niko Turunen).

[ A- ] / [ A+ ]

Kouvola Circuitin kuljettajat menestyivät hyvin FinRX-sarjassa tällä kaudella. Kuljettajina ajoivat kaksi nuorta ohjastajaa, crosskart 85 -luokassa 8-vuotias kouvolalainen Lauri Halonen, sekä sarjan pääluokassa Crosskart Xtremissä lohjalainen, 16-vuotias Sami-Matti Trogen.

Sami-Matti Trogen, 16, taituroi kovassa sarjassa neljänneksi. Trogen on tällä hetkellä Suomen yksi lupaavimmista autourheilijoista. Hän ajaa rallicrossin MM-sarjan yhteydessä RX2-luokkaa, sekä lisäksi RX Academy -sarjaa Ruotsissa ja Suomessa, jonka johdossa Trogen on ennen lokakuussa ajettavaa kauden viimeistä osakilpailua. Trogen myös kuuluu autourheilun Suomen maajoukkueeseen, AKK Driver Academyyn.

– Kouvola Circuitin tiimistä otettiin minuun yhteyttä keväällä ja päätin lähteä mukaan, vaikka minulla ei ollut aikaisempaa kilpailukokemusta Xtrem-autosta. Sovittiin, että otamme rennosti ilman mitään tavoitteita. Testimäärä jäi yhteen testiin kauden aikana. Siihen nähden olen erittäin tyytyväinen neljänteen sijaan, se oli voitto minulle, Trogen kommentoi viimeisen osakilpailun jälkeen.

Finaalikilpailussa Hyvinkäällä Trogenin haasteena oli kokemattomuus vesisateella ajosta. Silti sijoitus oli neljäs.

– Ensimmäisessä alkuerässä vähän jännitti, että miten auto käyttäytyy vesisateella. Tiimi onneksi osasi säätää auton sateelle sopivaksi, mutta ajamisesta ei ollut oikein mitään hajua. Päivän mittaan rupesi onnistumaan ja olen tyytyväinen neljänteen sijaan, Trogen totesi.

Trogenin kauteen mahtui yksi epäonninen kilpailu Kauhajoella, kun etuiskunvaimentaja hajosi ja tilalle ei ollut varalla toista. Trogen nousi kuitenkin siinäkin kilpailussa aina finaaliin asti. Yksi kilpailu jäi ajamatta eri sarjojen päällekkäisyyksien takia. Trogenin ajettujen kilpailujen sijoitukset olivat toinen, kahdeksas, voitto ja neljäs.

– Minulle jokainen kilpailu oli suuri nautinto. Auto kulkee todella lujaa ja tiimin kanssa hommat sujuivat hyvin. Varikolla oli välillä niin hauskaa, että vatsalihakset olivat kovilla. Tästä syystä haluan lähteä mukaan myös ensi kaudella ja yritän ajaa kaikki kilpailut mihin ehdin ulkomaan kisojen ohella.

Kehittyminen sarjan huippukuljettajaksi vaatii täyttä luottamusta erittäin kovaa kulkevaan autoon.

– Uskon, että olen aika lähellä, mutta jos ehdin testaamaan enemmän niin mahdollisuudet jopa sarjan voittoon on olemassa, Trogen uskoo.

Crosskart 85 -luokan nuorimman kuljettajan Lauri Halosen, 8, kausi oli menestys. Hänen kausi oli vaihteleva, mutta ajollisesti erinomainen. Lopputuloksena sarjan pronssia.

– Minulla oli kauden aikana monta epäonnista kilpailua. Yhdessä kilpailussa hajosi moottorikin hieman ennen maaliviivaa ja se harmitti, koska olin johdossa. Pronssimitali on kyllä hyvä juttu, Halonen hehkutti.

Halonen jatkaa samassa luokassa myös ensi kaudella. Hän testaa erilaisilla autoilla paljon ja ei ole montaa päivää jolloin Halonen ei ajaisi jotakin kilpa-autoa. Laurin isä Sami Halonen panostaa paljon nuoren harrastukseen.

– Lauri on todella nuori ja hänellä on ajointoa niin paljon, että sitä on mukava seurata vierestä ja samalla toteuttaa unelmaa, Sami Halonen sanoo.

Loppupisteet

Xtrem

1) Jami Kalliomäki 112
2) Gunnar Alm 101
3) Joni Leskinen 96
4) Sami-Matti Trogen 96
5) Petro Koski 91

85cc

1) Miko Vähälummukka 106
2) Joona Ojala 104
3) Lauri Halonen 92
4) Aleksi Suono 90
5) Aleksi Kiikala 88

Teksti: Kouvola Circuitin tiedote


Facebook kommentit