Trogen ja Kalliomäki starttaavat hyvistä lähtökohdista semifinaaleihin

25.11.2018 / 13:46
Sami-Matti Trogen (Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavan RX2-luokan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Killarneyn radalla Etelä-Afrikassa. Suomalaisessa Set Promotion -tiimissä kilpailevat sarjan molemmat suomalaiskuljettajat selvittivät tiensä alkueristä semifinaaleihin.

Sarjan nuorin kuljettaja, 16-vuotias Sami-Matti Trogen, oli lauantaina hyvässä iskussa kellottamalla ensimmäisessä alkuerässä toiseksi ja toisessa alkuerässä kuudenneksi nopeimman ajan. Sunnuntaina Trogen koki kuitenkin heti aamupäivällä kovia, kun kolari kolmannen alkuerän ensimmäisellä kierroksella taittoi autosta renkaan alle ja edessä oli keskeytys. Viimeisestä alkuerästä Trogen nappasi kuitenkin kuudennen sijan ja paikka semifinaaleihin aukesi lopulta alkuerien kokonaistulosten kuudennen sijan myötä.

Myös Jami Kalliomäki, 18, on ollut kauden päätösosakilpailussa hyvässä vauhdissa, vaikka ensimmäisessä alkuerässä sijoitus olikin vasta 12. Toisessa alkuerässä Kalliomäki oli neljäs ja lauantain jälkeen sijoitus alkuerien kokonaistilanteessa oli kahdeksas. Sunnuntain ensimmäisessä alkuerässä kaksintaistelu Ben-Philip Gundersenia vastaan maksoi aikaa sen verran, että aika ruutulipulla riitti lopulta vasta 12. sijaan. Kalliomäki paikkasi kuitenkin tilanteen jälleen heti seuraavassa alkuerässä olemalla kolmanneksi nopein ja alkuerien kokonaistuloksissa sijoitus on Trogenin jälkeen seitsemäs.

Molemmat suomalaiskuljettajat starttaavat semifinaaleihin siis hyvistä lähtökohdista, toisesta lähtörivistä ja eri lähdöissä. Set Promotion -tiimin kolmas kuljettaja, isäntämaan Ashley Haigh-Smith, jätettiin alkuerissä tylysti viimeiseksi eli sijalle 16. Tyly kohtalo oli myös tänä vuonna Supercar-luokan Euroopan mestaruuden voittaneella Reinis Nitissillä, jonka vierailu RX2-luokassa päättyi alkueriin ja 14. sijaan. Nitissin tiimikaveri Vasily Gryazin oli neljäs.

Semifinaalit

Lähtö 1

Ben-Philip Gundersen (NOR) 179
Oliver Eriksson (SWE) 162
Henrik Krogstad (NOR) 150
Sami-Matti Trogen 148
Conner Martell (USA) 146
Nathan Heathcote (GBR) 135

Lähtö 2

Guillaume De-Ridder (BEL) 174
Vasily Gryazin (RUS) 153
Jami Kalliomäki 146
Sondre Evjen (NOR) 144
William Nilsson (SWE) 136
Cole Keatts (USA) 133

Molemmista lähdöistä kolme parasta etenee finaaliin
Kuljettajan nimen ja kansallisuuden perässä alkueräpisteet

Lue myös! Grönholmin kausi päättyi pettymykseen – Kristoffersson näytti jälleen suuruutensa (25.11.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit