Trogen jatkaa RX2:ssa, Jussi Pinomäki manageriksi – “Tulevaisuuden maailmanmestari”

9.3.2019 / 17:27
Sami-Matti Trogen Kouvolassa elokuussa 2018 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime vuonna rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavassa RX2-luokassa debytoinut ja loppupisteissä kymmenenneksi sijoittunut autourheilun huippulahjakkuus ja moniosaaja Sami-Matti Trogen jatkaa samassa luokassa myös kaudella 2019. Trogenin manageriksi on nimetty Jussi Pinomäki.

Sami-Matti Trogenille, 18, kausi 2018 oli onnistunut ja toi menestystä. Suomessa ja Ruotsissa ajettu viiden osakilpailun RX Academy -sarja päättyi Trogenin mestaruusjuhliin ja rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajetusta RX2-luokasta Trogen nappasi yhden palkintosijoituksen (Ranskassa toinen), sekä yhteensä kolme finaalipaikkaa. Loppuvuodesta Trogen myös valittiin Suomen Olympiakomitean tukiurheilijaksi, sekä Flying Finn Academyn (autourheilun maajoukkue) A-ryhmään.

– Vuosi 2018 oli minulle merkittävä vuosi. RX Academyn voitto avasi portit tälle kaudelle ja olen todella innoissani lähdössä kiertämään MM-rallicrossin yhteydessä ajettavaa RX2-sarjaa. Valinta Olympiakomitean tukiurheilijaksi ja A-maajoukkueeseen antavat lisäarvoa urani rakentamiseen. Viime vuosi harjoiteltiin RX2-luokkaa ja nyt näytetään mitä olen oppinut edellisestä vuodesta, Trogen sanoo tiedotteessaan.

Viime vuonna Trogenilta jäi ajamatta RX2-luokan avausosakilpailu Belgiassa, koska ikä ei vielä riittänyt tuossa vaiheessa kyseiseen sarjaan, mutta tänä vuonna lohjalainen ajaa täyden kauden ja kaikki seitsemän osakilpailua. Viimevuotiseen tapaan Trogen kilpailee myös tänä vuonna Pinomäen veljesten pyörittämässä Set Promotion -tiimissä, josta löytyy myös Trogenin uusi manageri, Jussi Pinomäki.

– Tottakai on mielenkiintoista ja motivoivaa syventää yhteistyötä Sami-Matin kanssa entisestään. Olemme työskennelleet yhdessä jo muutaman vuoden ajan, mutta nyt jatketaan entistä tiiviimmin ja määrätietoisemmin eteenpäin, kohti hänen lopullisia tavoitteita ja unelmia. Maltillisesti kuitenkin mennään edelleen, vuosi kerrallaan eteenpäin ja koitetaan ensin saada arkinen työ kokonaisvaltaisesti huippu-urheilijan tasolle ja sitä kautta suorittaminen radalla entistä paremmaksi, Pinomäki taustoittaa.

Menestyksekkään uran rallicrossissa kilpailijana tehnyt Pinomäki on jatkanut menestystä myös tiimin omistajan tehtävissä ja lajin yhdeksänkertainen Euroopan mestari tiimi tunnustetaan tänä päivänä ehdottomasti yhdeksi lajin huipuista. Se toimii myös MM-sarjassa kilpailevan ja Marcus Grönholmin isännöimän GRX Taneco -tiimin taustalla.

 

Sami-Matti Trogen ajoi toiseksi Ranskan RX2-kilpailussa viime vuonna (Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss).

 

“Tavoitteena tänä vuonna olla kolmen parhaan joukossa”

Pinomäen ja Trogenin yhteistyön ensiaskeleet otettiin jo vuonna 2014, kun Trogen kilpaili Set Promotion -tiimin kanssa Rallycross Challenge Europe -sarjassa voittaen heti ensimmäisen osakilpailun Unkarissa ja tehden samalla rallicross-historiaa olemalla kautta aikojen nuorin osakilpailuvoittaja.

– Sami-Mattilla on mielestäni kaikki mahdollisuudet olla tulevaisuuden maailmanmestari, mutta siihen tarvitaan jatkossakin valtava määrä työtä ja uhrauksia. En kuitenkaan olisi tässä, mikäli en uskoisi sen olevan mahdollista, Pinomäki vakuuttaa.

– Minulle managerointisopimus on yksi merkittävä askel kohti autourheilun ammattilaisuutta ja Pinomäki on pitkän kokemuksen ja hyvien suhteiden myötä varmasti paras kumppani minun matkalle, Trogen uskoo.

Trogen on mukana tänä vuonna myös Set Promotionin uusimmassa projektissa, eUrheiluun eli elektroniseen urheiluun panostavassa Set Esports -tiimissä, joka osallistuu iRacingin rallicrossin MM-sarjaan. Trogen sai osallistumisoikeuden villin kortin myötä ja tiimin toisena kuljettajana kilpailee Joni Heikkinen, kyseisen sarjan MM-hopeamitalisti viime vuodelta.

– Olen ajanut muutamia vuosia simulaattoria lähes päivittäin tai oikeastaan aina kun olen ehtinyt. Pidän kovasti Esport-maailmasta ja olen todennut, että se on tulevaisuutta. Uskon, että jännittävät kilpailut ja ATK:n antamat mahdollisuudet esimerkiksi tv-tuotantoon tekevät Esportista tulevaisuuden jutun, joka on jo lyönyt läpi itsensä monessa paikassa, Trogen kuvailee.

Myös Pinomäki on erittäin innostunut tiiminsä uudesta aluevaltauksesta.

– Tämä on jännittävää aikaa tiimille, sillä olemme astuneet meille täysin uuteen maailmaan. Olemme ylpeitä ollessamme ensimmäinen MM-sarjan rallicross-tiimi, jolla on Esport-tiimi ja mikä tietenkin hienointa, olemme saaneet mukaan kaksi kovaa kuskia, Pinomäki hehkuttaa.

Simulaattorilla ajamisen lisäksi Trogen on talvitauon aika harjoittanut fysiikkaansa aktiivisesti nuorten A-maajoukkueen mukana, sekä oman fysiikkavalmentajansa Juha Koivuportaan kanssa. Lisäksi Trogen osallistui kahteen rallikilpailuun junioreiden SM-sarjassa menestyen sielläkin hyvin, kun jälkimmäisessä osakilpailussa sijoitus nuorten luokassa oli toinen. Kauden ensimmäiset rallicross-testit ovat ohjelmassa maaliskuussa Saksassa.

– Odotan innolla jo tulevaa kautta. Siitä tulee varmasti kovatasoinen ja kisareissuja tulee riittämään ympäri maailmaa. Tavoitteena minulla on tänä vuonna olla kolmen parhaan joukossa ja siinä samalla taistella voitoista jokaisessa osakilpailussa, Trogen päätti.

RX2-luokassa tänä vuonna suomalaiskuljettajista nähdään myös Jesse Kallio, joka kilpailee ruotsalaisen Olsbergs MSE -tiimin väreissä.

RX2-luokan kilpailukalenteri 2019

27.04.-28.04. Barcelona, Espanja
11.05.-12.05. Spa, Belgia
25.05.-26.05. Silverstone, Englanti
15.06.-16.06. Hell, Norja
06.07.-07.07. Höljes, Ruotsi
31.08.-01.09. Loheac, Ranska
09.11.-10.11. Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

iRacing Rallycross World Championship kilpailukalenteri 2019

21.06. Daytona
28.06. Lucas Oil
19.07. Sonoma
26.07. Phoenix
09.08. Iowa
16.08. Daytona
30.08. Lucas Oil
13.09. Sonoma
04.10. Iowa
11.10. Phoenix
25.10. Daytona

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit