Trogen pistejohtajana isojen panosten finaaliin Ruotsiin – “Ei jännitä, tai ehkä vähän”

5.10.2018 / 07:48
Sami-Matti Trogen Kouvolan osakilpailussa elokuussa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin RX Academyn kausi huipentuu Ruotsin Tierpissä tänä viikonloppuna. Kaksi edellistä osakilpailua voittanut Sami-Matti Trogen on noussut kuumimmaksi mestariehdokkaaksi ja lähtee kilpailuun sarjan ykköspaikalta.

Sami-Matti Trogenin, 16, tavoite kauden viimeisessä osakilpailussa on vain ja ainoastaan RX Academy -sarjan mestaruus.

– Olen täysin uuden tilanteen edessä. Sarjan finaali, olen johdossa ja panokset ovat todella isot. Ei jännitä, tai ehkä vähän, mutta hyvällä tavalla, Trogen myöntää.

Trogen on ollut sarjan jokaisessa kilpailussa palkintokorokkeella. Kauden avauksessa Höljesissä sijoitus oli toinen, Honkajoella ajetussa toisessa osakilpailussa tulos oli sama, kunnes Jalasjärvellä lohjalainen otti ensimmäisen voittonsa. Isku oli päällä myös Kouvolassa, missä Trogen ajoi tuhansien katsojien riemuksi voittoon kovan taistelun jälkeen.

– Jalasjärven kisa jäi hyvin mieleen ensimmäisen voiton ansioista ja nousin siellä sarjakärkeen. Kouvolan viikonloppu oli myös upea, oli hienoa voittaa kannattajien ja yhteistyökumppaneiden edessä, Trogen fiilistelee.

Päätöskilpailu ajetaan Ruotsin uudella Tierp Areenalla. Sarjassa jaetaan pisteitä jo alkueristä lähtien, joten jokaisella kolmella erällä on merkitystä. Trogen uskoo vauhtinsa riittävän ja pohtii kisaa analyyttisesti.

– Radasta ei ole saatavilla paljoakaan materiaalia. Yksi video on löytynyt, siitä katsottuna rata näyttää vauhdikkaalta, mutta se selviää vasta, kun päästään loppuviikosta Tierpiin. Tavoite on voittaa kilpailu ja mestaruus, mutta hölmöillä ei saa. Liiallisia riskejä pitää välttää, kuten kolarointia ja hylkäystä. Muuten vedetään rennolla otteella kovaa ja tullaan mestarina kotiin, Trogen päätti.

Lauantaina ohjelmassa on ensimmäinen alkuerä, kun taas sunnuntaina urakoidaan toinen ja kolmas alkuerä, semifinaalit, sekä finaali. Sarjan mestari saa palkinnoksi Set Promotion -tiimiltä ilmaisen paketin vuoden 2019 rallicrossin EM-sarjan Super1600-luokkaan, tai vaihtoehtoisesti viisi Euroopan osakilpailua MM-sarjan yhteydessä ajettavasta RX2 International -sarjasta.

Pistetilanne 4/5 osakilpailua

1) Sami-Matti Trogen 105
2) Oskar Leitgeber (POL) 99
3) Jimi Kalliomäki 79
4) Marko Muru (EST) 79
5) Isak Reiersen (SWE) 73
6) Sloan Cox (NZL) 63
7) Marat Knyazev (RUS) 54
8) Troy Dowel (AUS) 46
9) Juho Valtanen 20
10) Jussi-Petteri Leppihalme 15

Teksti: Sami-Matti Trogenin tiedote


Facebook kommentit