Trogen tähtää Norjan Hellissä viikonloppuna finaaliin – “Aito rata sytyttää”

5.6.2018 / 08:13
Sami-Matti Trogen Silverstonen radalla RX2-debyytissä (Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Norjassa, missä Sami-Matti Trogen kilpailee uransa toisessa RX2-luokan kilpailussa.

Set Promotion -tiimissä ajava Sami-Matti Trogen, 16, selviytyi edellisessä osakilpailussa Englannin Silverstonessa semifinaaliin. RX2-luokassa ajetaan Ford Fiesta -korisilla, yli 300-hevosvoimaisilla nelivetoisilla autoilla.

– Finaalipaikka oli Silverstonessa niin lähellä, eli sitä lähden nyt jahtaamaan. Harmitti, kun se meni sivu suun oikeastaan muiden töppäysten vuoksi. Semifinaalissa kävi niin, että ensin otin kylkikontaktia norjalaisen kanssa, hän veti ilmeisesti herneet nenään ja paukutti seuraavissa mutkissa perään niin, että pyörähdin ja minun auto oli lopulta melkein keskeytyskunnossa, Trogen kertaa Englannin tapahtumia.

Trogen ei ole ajanut Norjan Hellissä aiemmin, joten perjantain harjoitukset tulevat tarpeeseen.

– Radasta ei ole kokemusta kuskina. Olen siellä vain kerran käynyt, olin toissa kesänä katsomassa MM-rallicrossia. Pitää käyttää treeniaika mahdollisimman tarkasti hyödyksi. Uskon, että rata sopii minun ajotyylille, se vaikuttaa olevan sopivan vauhdikas, mutta kuitenkin tekninen. Tarkemmin tiedän sitten treenin jälkeen, Trogen pohtii.

Kilpailu alkaa lauantaina, kun iltapäivällä ajetaan kaksi alkuerää. Sunnuntaina ajetaan kaksi viimeistä alkuerää, semifinaalit, sekä finaali.

– Silverstonen rata oli rakennettu F1-radalle, mutta nyt ajetaan perinteisemmällä moottoriradalla. Vaikka olikin mahtavaa kisata kymmenien tuhansien katsojien edessä, niin kyllä tuo aito rata sytyttää. Hyvä, kun sain ensimmäisen kisan nyt ajettua, tiedän millaista on odotettavissa ja se tuo luottoa Norjan kisaan. Tavoitteeksi asetan pääsyn finaaliin, Trogen päätti.

Teksti: Sami-Matti Trogenin tiedote


Facebook kommentit