Trogen tähtää uudessa talvisarjassa kolmen joukkoon – “Taso täällä on todella kova”

2.2.2018 / 20:47
Sami-Matti Trogen kilpailee uudessa sarjassa numerolla 22 (Kuva: Sami-Matti Trogenin tiedotus).

[ A- ] / [ A+ ]

RX Academyn uusi talvisarja, RX Academy On Ice, käynnistyy Ruotsin Östersundista lauantaina. Sarjan yksi neljästä suomalaisosallistujasta on autourheilun todellinen monilahjakkuus, niin radalla, kuin rallicrossissakin menestystä jo saavuttanut Sami-Matti Trogen.

Sami-Matti Trogen kilpaili viime vuonna pääsääntöisesti asfaltilla ja formuloissa, mutta nähtiin 15-vuotias lohjalainen rallicross-radoillakin. Trogen osallistui kahteen RX Academyn osakilpailuun, Honkajoella ja Kaanaassa, ja sijoittui niissä molemmissa hienosti toiseksi.

– Minulle jäi hyvä maku RX Academystä. Ammattimaisessa koulussa tuli paljon oppia ja meininki oli muutenkin tosi hyvä. Akatemian rehtori Jussi Pinomäki soitteli ja kysyi halukkuuttani lähteä talvisarjaan ja ei sitä paljoa tarvinnut miettiä. Rallicrossia on kiva päästä taas ajamaan, Trogen sanoo tiedotteessaan.

Trogen aikoo tänä vuonna keskittyä enemmän rallicrossiin ja tulossa on jälleen kiireinen kilpailukausi. Talven myötä taukoa kilpailuhommista on jo ehtinyt kertyä, joten nuorukainen odottaakin innolla Östersundista, Ruotsista lauantaina käynnistyvää uutta RX Academy On Ice -sarjaa.

– Syksyn viimeisestä formulakisasta on jo aikaa, joten kyllä tässä puhkuu intoa päästä kilpailemaan. On tosi hyvä fiilis. Olen hakenut ajamiseen tuntumaa Saukkolassa, jossa treenasin päivän Honda Civicillä ja kävin myös ajamassa Kart’n Clubilla Helsingissä 12 tunnin kilpailussa.

Uudessa sarjassa kilpaillaan etuvetoisilla Renault Clio RS RX -autoilla, jotka ovat samat kuin mitkä olivat käytössä viime kesänä RX Academy -sarjassa, mutta toki nyt autot on renkaiden ja säätöjen osalta pistetty talvikeleihin sopivaksi.

– Ajoin RX Academyn Renaultilla viimeksi kesällä Suomessa, joten jonkinlaista kokemusta siitä on, mutta jäällä en ole ajanut sillä vielä metriäkään. Lähdimme reissuun jo alkuviikosta, sillä torstaina meillä on treenit, joten oppii vähän miten auto käyttäytyy talviolosuhteissa, Trogen taustoittaa.

Uudessa talvisarjassa on mukana 10 kuljettajaa kuudesta eri maasta ja mestariehdokkaita on useita. Trogen lähtee tavoittelemaan sijoittumista kärkikolmikkoon.

– Taso täällä on todella kova ja vaikka edellisestä crossikisasta alkaa olla puoli vuotta, niin kyllä kolmen joukkoon tähtään. Saan samalla tärkeää kokemusta kesän kisoja varten – sekä kilpakumppaneista, että autosta. Kaikista tärkeintä on kuitenkin ajaa ehjä kilpailu ja kerätä mahdollisimman iso pistepotti. Neljän osakilpailun sarjassa ei ole varaa mokata, Trogen korostaa.

Lue myös! RX Academyn talvisarja käynnistyy – Wiman, Kallio, Trogen ja Solberg mestaruusjahtiin (2.2.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit