Trogen taisteli vaikeuksien kautta finaaliin – “Tulos ihan ok hankalan alun jälkeen”

9.7.2019 / 19:42
Sami-Matti Trogen taisteli tiensä finaaliin Höljesissä viime viikonloppuna (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Sami-Matti Trogenin viikonloppu rallicrossin RX2-sarjassa Ruotsin Höljesissä noudatti aiemmista kilpailuista tuttua kaavaa, sijoitusta myöden. Alkuerissä meno vaikutti tahmealta, mutta Set Promotion -tallissa ajava lohjalainen osoitti jälleen sisukkuutensa nousemalla semifinaalista finaaliin ja siellä neljänneksi. Viidestä osakilpailusta Trogen on nyt ottanut neljä neljättä sijaa.

Höljesin The Magic Weekend alkoi Sami-Matti Trogenin osalta kevyillä kontakteilla, eikä ensimmäisen erän rutistus riittänyt nostamaan häntä kärkikahinoihin. Sateen kastelema rata tasasi autojen eroja toisessa erässä. Vaikka kyseessä yksityyppiluokka onkin, niin autojen kiihtyvyyksissä ja nopeuksissa löytyy pieniä eroja, jotka korostuvat etenkin lähtökiihdytyksessä.

Trogenin reaktioajat lähdöissä olivat parhaasta päästä kautta viikonlopun ja hän hyökkäsi “kärppänä” ensimmäiseen kaarteeseen. Kahakassa ei armoa pyydelty, vaan Trogen antoi kyljen paukkua ja nousi kärkeen. Tuloksena oli voitto ja märällä radalla ajaneista toiseksi paras kokonaisaika.

Seuraava alkuerä oli jälleen tuttua RX2-luokan kahinaa. Kilpakumppani täräytti viimeisellä kierroksella kylkeen ja perään ja kohtuullisesti sujunut Trogenin ajo mureni viimeisen puolen kierroksen aikana. Viimeisessä alkuerässä rata oli jälleen Trogenin lähdön aikana märkä ja vaikka Trogen painosti viimeiseen asti, oli sijoitus erässä toinen.

– Radalla oli paljon ruuhkaa lähdön aikana, eikä oikein missään vaiheessa päässyt ajamaan rauhassa. Lisäksi keli vaihteli paljon alkuerän aikana, joten myöhemmät lähdöt pääsivät ajamaan paremmalla pidolla, Trogen kertasi neljännen alkuerän tapahtumia.

Semifinaali oli hieno näytös. Trogenilla oli jälleen paras reaktioaika ja vaikka hän ei ykköseksi siitä huolimatta heti päässytkään, lisälenkin hyvä ajoitus nosti hänet toiseksi. Se takasi finaalissa lähtöpaikan toisesta rivistä. Finaalissa hyväkään startti, eikä “limitillä” ajetut kierrokset tuottaneet haluttua tulosta, vaan Trogen tuli maaliin neljäntenä. Palkintosijoitus jäi vajaan kahden sekunnin päähän.

– Vaikea kisa. Alkuerissä paljon huonoa tuuriakin, eikä viimeinen erä mennyt ihan putkeen. Semifinaalissa onnistuttiin hyvän lisälenkkitaktiikan ansiosta nousemaan toiseksi. Finaalissa ei vauhti ihan riittänyt “podiumille”, mutta tulos on ihan ok hankalan alun jälkeen, Trogen päätti.

Trogen lähti kauteen taskussaan RX Academy -sarjan voitosta palkintona saatu tallipaikka viiteen RX2-osakilpailuun. Kausi on nyt siinä vaiheessa, että on aika kiittää palkinnosta Set Promotionia. Katseet käännetään kohti seuraavaa seikkailua. MM-sarja jatkuu RX2:n osalta Ranskassa elokuun lopussa.

Lue myös! Kallion synkkä alku Höljesissä kääntyi samppanjajuhliksi – “Ei mietitä pistetilannetta” (9.7.2019)

Teksti: Toni Lönnroos, Sami-Matti Trogenin tiedotus


Facebook kommentit