Trogen tekee RX2-debyyttinsä legendaarisella Silverstonen radalla – “Yritän päästä finaaliin”

25.5.2018 / 15:09
Sami-Matti Trogen on valmis uransa ensimmäiseen RX2-kilpailuun.

[ A- ] / [ A+ ]

Lohjalainen Sami-Matti Trogen ajaa uransa ensimmäisen RX2-luokan kilpailun tänä viikonloppuna, kun sarjan toinen osakilpailu ajetaan lauantaina ja sunnntaina Englannin Silverstonen radalla.

RX2-sarjaa ajetaan rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ja Sami-Matti Trogen osallistuu sarjaan sen nuorimpana kuljettajana.

– Kun Sami-Matti ensimmäisen kerran istui kilpurin rattiin, minä ja moni taustajoukoista totesimme, että nuoressa pojassa on sellaista lahjakkuutta, että haluamme nähdä mihin se voi johtaa. Sami-Matti itse halusi ajaa, pitää hauskaa radalla ja kilpailla. Meille selvisi, että se pursuava intohimo mikä hänestä huokuu on palkittava kaikella mahdollisella avulla, joten aloitimme tekemään työtä tulevaisuutta varten, Sami-Matin isä Mika Trogen muistelee.

Trogen ajoi jo 13-vuotiaana ensimmäisen kilpailunsa ulkomailla, Viron rallicross-sarjassa. Seuraavalla kaudella hän ajoi Viron juniorisarjan mestariksi ja voitti ensimmäisen ajamansa European Challenge -sarjan osakilpailun. Suuri pettymys tuli, kun autourheilun kattojärjestö FIA totesi Trogenin liian nuoreksi ja Euroopan sarja oli jätettävä kesken. Viime kaudella Trogen ajoi kahta F4-sarjaa, kilpailuja ja matkustamista oli paljon ja menestystäkin tuli kahden palkintosijan myötä.

Syksyllä oli tehtävä päätöksiä, täksi kaudeksi formulat jäivät tauolle ja keskittyminen suunnattiin takaisin rallicrossiin. Trogenille tarjoutui neuvottelujen johdosta mahdollisuus kilpailla RX2-luokassa. Sarjaan lähtöä helpottaa tuttu tiimi, Trogen kun ajoi turkulaisen Set Promotionin väreissä jo Viron sarjassa.

Rallicrossin MM-sarja on jo alkanut, joten myös RX2-luokassa on ajettu ensimmäinen osakilpailu. Trogen ei Belgian RX2-avaukseen kuitenkaan osallistunut.

– Täytin sen kisaviikonlopun sunnuntaina 16 vuotta. Selvitettiin onko lisenssin saaminen mahdollista, mutta koska päätös oli kielteinen, jäi ensimmäinen osakilpailu väliin, Trogen taustoittaa.

Valmistautuminen ensimmäiseen RX2-luokan kilpailuun on alkanut autoa testatessa.

– Ajoin jo vuonna 2016 ensimmäisen kerran RX2-autolla. Yhteensä olen ajanut neljä päivää testiä ja yhden lähtötreenin tässä keväällä. Uskon, että se riittää, koska ajo sujui hyvin ja vauhtiakin löytyi. Ajotyyli ei paljoa ero etuvetoisesta, autoa pitää viedä tarkasti ja siististi. Mutkat toki pääsee aika paljon etuvetoa kovempaa, kun auto on nelivetoinen ja tehoa löytyy yli 300 hevosvoimaa, Trogen kuvailee.

Tulevana viikonloppuna unelma täyttyy, kun Trogen pääsee ajamaan MM-näyttämölle rallicrossia, sarjan nuorimpana kuljettajana. Vuosien odotus palkitaan.

– Lähden matkaan hyvillä mielin ja katsomaan, miten vauhtini riittää näin isossa kisassa. Odotan hyvää ja kovaa kilpailua ja yritän päästä finaaliin, Trogen päätti.

Teksti ja kuva: Sami-Matti Trogenin tiedote


Facebook kommentit