Trogen teki Ranskassa historiaa – Rikkoi Grönholmin suomalaisennätyksen

2.9.2018 / 17:25
Sami-Matti Trogen teki Ranskassa historiaa (Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Sami-Matti Trogen ajoi Loheac’ssa, Ranskassa sunnuntaina rallicrossin RX2 International -sarjan osakilpailussa toiseksi.

RX2 International -sarjan kilpailut ajetaan rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ja nyt Loheac’n radalla Ranskassa ajettu osakilpailu oli kauden kuudes. Edellisessä osakilpailussa Kanadassa ensimmäistä kertaa urallaan RX2-finaaliin ja siellä viidenneksi yltänyt Sami-Matti Trogen, 16, pisti nyt vieläkin paremmaksi, kun lohjalainen taisteli Ranskan finaalissa toiseksi.

Trogenin viikonloppu Loheac’n radalla oli muutenkin vahva, sillä alkuerien kokonaistuloksissa sijoitus oli 17 kuljettajan joukossa viides. Semifinaalissa lähtöpaikka oli toisessa lähtörivissä, samoin finaalissa, ja molemmissa Trogenin sijoitus oli toinen. Sarjan toinen suomalaiskuljettaja, Jami Kalliomäki, oli alkuerissä kahdeksas, mutta joutui keskeyttämään semifinaalilähdössä jääden ilman finaalipaikkaa.

Aiemmin RX2 International -sarja tunnettiin nimellä Supercar RX Lites Cup, kunnes nykyiseen nimeen siirryttiin vuonna 2017. Luokkaa ja sarjaa on ajettu aina rallicrossin MM-sarjan yhteydessä. Ennen Trogenia vain yksi suomalaiskuljettaja oli yltänyt tässä sarjassa palkintopallille, Niclas Grönholm, joka sijoittui Kouvolan osakilpailussa vuonna 2014 kolmanneksi. Trogen pisti nyt siis yhden sijan paremmaksi napaten RX2-sarjan “Suomen ennätyksen” nimiinsä.

RX2 International -sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan marraskuussa Etelä-Afrikassa.

RX2 ja Ranskan finaalin tulokset

1) Oliver Eriksson (SWE) 3.59,887
2) Sami-Matti Trogen 4.00,443
3) Guillaume De-Ridder (BEL) 4.00,808
4) Conner Martell (USA) 4.01,856
5) Sondre Evjen (NOR) 4.02,836
6) Henrik Krogstad (NOR) 4.04,940

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit