Trogen valmis ajamaan vaikka lumisateessa – “Liukkaalla ajosta kokemusta löytyy”

9.5.2019 / 19:18
Sami-Matti Trogen ajoi Espanjassa kauden avauksessa neljänneksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarja ja sen yhteydessä ajettava RX2-sarja jatkuvat tulevana viikonloppuna kauden toisella osakilpailulla, kun karavaani rantautuu Belgiaan. Näyttämönä toimii formuloista tuttu Spa-Francorchampsin rata, joka on sarjan uusin tulokas.

Set Promotion -tallia edustavan Sami-Matti Trogenin kausi alkoi dramaattisesti, hän ajoi Espanjan Barcelonassa ajetussa avauskilpailussa neljänneksi värikkäiden vaiheiden jälkeen. RX2-sarjassa Trogen on viidentenä.

– Kaadoin auton ensimmäisessä alkuerässä Barcelonassa. Leikkasin mutkaan liian ahneesti, osuin rengasvalliin ja se oli siinä, auto jäi katolleen radalle. Seuraavaan alkuerään oli tunti aikaa ja meille tuli tulipalokiire. Tiimi teki uskomattoman työn ja saatiin auto radalle, vaikka eihän se ihan paras ajettava siinä vaiheessa ollut. Käytössä oli vain etujarrut, eikä renkaitakaan ehditty suunnata. Siitä pikku hiljaa sitä päivän aikana saatiin korjattua ja semissä auto oli jo taas kunnossa, Trogen kertaa parin viikon takaisia tapahtumia.

Barcelonassa oli mukana myös Trogenin tukijoukkoja seuraamassa suojattinsa otteita ja myös heillä riitti jännitettävää.

– Oli vähän liiankin jännittävää seurata auton korjaamista. Samalla varikkopaikalla olevan Niclas Grönholmin huoltomiehetkin riensivät apuun, auton ympärillä kuhisi. Oli hienoa seurata miten rauhallisesti käskynjako toimi ja miten jokainen tiesi mitä tehdä. Tiimin ympärille kerääntyi paljon myös yleisöä seuraamaan ehtiikö Sami-Matti seuraavaan erään ja kun hän käynnisti auton ja kaarsi varikolta kohti lähtöpaikkaa, yltyivät ihmiset aplodeihin. Siinä vaiheessa meinasi mennä roska silmään, Sami-Matin isä Mika Trogen kertoo.

Belgian radalla ajetaan ensimmäistä kertaa rallicrossia.

– Uusi rata on aina mielenkiintoinen, koska kenelläkään ei ole siitä kokemusta, eikä sitä kautta etua. Lähdetään hakemaan ensimmäisestä erästä saakka kärkisijoituksia, koitetaan päästä finaaliin ja olla mahdollisimman korkealla. Saa nähdä pysyykö keli kuivana vai tuleeko vettä, toivottavasti ei ainakaan lunta, Trogen sanoo viitaten viime viikonloppuiseen WEC-sarjan kilpailuun, joka ajettiin Spassa lumisissa olosuhteissa.

– Sateella en ole tätä autoa vielä ajanut, mutta talvella oltiin Tahkolla ja ajoin normaaleilla nastarenkailla, joten liukkaalla ajosta kokemusta löytyy. Meillä on ihan hyvät “setupit” jo olemassa. Tarkastetaan ne lauantaina ja muutetaan tarvittaessa, jotta ollaan sunnuntaina sitten palkintokorokkeella, Trogen päätti.

Lue myös! Rallicross valtaa legendaarisen Span, Kallio hakee jatkoa Barcelonan menestykselle (8.5.2019)

Teksti: Toni Lönnroos, Sami-Matti Trogenin tiedotus


Facebook kommentit