Trogenilla edessä kiireinen viikonloppu – “Pormesteria myöten järjestäjä ollut auttamassa”

6.11.2019 / 12:41
Sami-Matti Trogen ajoi edellisessä RX2-osakilpailussa Ranskassa kolmanneksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Sami-Matti Trogen kilpailee kauden viimeisessä rallicrossin MM-osakilpailussa Etelä-Afrikan Kapkaupungissa tulevana viikonloppuna. RX2-luokassa koko kauden palkintopallin reunoja kolkutellut lohjalainen oli kauden parhaalla suorituksellaan edellisessä osakilpailussa Ranskassa kolmas.

Suomalaisen Set Promotion -tallin väreissä kilpaileva Sami-Matti Trogen sai lisäpuhtia Ranskan Loheacin osakilpailuun, kun talliin saapui “keikkapomoksi” tunnettu crossipersoona Ian Davies. Pitkään lajin parissa toiminut englantilainen on auttamassa turkulaistallia uusiin urotekoihin myös päiväntasaajan tuolla puolen.

– Olen tutustunut Sami-Mattiin vähän viimeisen parin vuoden aikana ja hänessä on selkeästi talenttia, Davies totesi kilpailun jälkeen.

Viime kaudella samaisella Kapkaupungin radalla Trogen taisteli hetken jopa kilpailun voitosta, mutta rengasrikko vesitti loppurutistuksen. Tavoite on asetettu jälleen voittokamppailuun.

– Hyvä fiilis päästä pitkästä aikaa ajamaan niin sanottuja oikeita kilpailuja, sillä olen parin kuukauden tauon aikana ajanut simulaattorikisoja. Jännä nähdä millaisessa vireessä kilpakumppanit ovat. Iselleni tämä sopii, sillä pääsen nopeasti rytmiin, eikä tauosta ole haittaa, Trogen sanoo.

Rata on Trogenille siis viime vuodesta tuttu ja myös mieleinen.

– Killarneyn rata on aika tekninen, tykkään siitä. Siellä on kunnon kanttarit, eikä ole mitään renkaita tai paaleja. Radalla on sellaista soraa, että se muuttuu vähän viikonlopun aikana ja tulee nopeammaksi. Meillä on sinne jo aika valmiit säädöt Ranskan jäljiltä, Trogen taustoittaa.

Ajamista Etelä-Afrikassa riittää, soran lennätyksen lisäksi Trogen kun kilpailee iRacing Rallicrossin MM-sarjassa, jossa lohjalainen pitää ykköspaikkaa hallussaan. Kauden avauskilpailu päättyi Trogenin voittoon, edellisessä osakilpailussa tuloksena oli kolmas sija ja kokonaisuudessaan sarja käsittää yhdeksän osakilpailua. Ajaminen Etelä-Afrikassa vaatii mittavia järjestelyjä. Mukana on ollut niin rallicrossin MM-sarjan pyörittäjä IMG, kuin Kapkaupungin korkeimpia viranhaltijoitakin.

– On aika hikinen homma saada kamat Kapkaupunkiin! Otan omasta simulaattorista ainakin ratin ja polkimet mukaan, tämän asian kanssa joutuu vielä jumppaamaan. Lauantaina heti alkuerien jälkeen singahdan meille varattuun pelihalliin kaupungille, jossa simulaattori odottaa ja ajan iRacingin MM-osakilpailun. Mahtavasti ovat saaneet homman hoidettua, pormestaria myöten järjestäjä on ollut auttamassa, simulaattoriosia varten isompia matkalaukkuja ostamassa ollut Trogen kertoo.

RX2-sarjassa Trogen on viidentenä, mutta pronssiin on vielä pienet saumat.

– On tässä vielä mahdollisuuksia, koska jos joku ottaa mustan lipun, hän on auttamatta pihalla. Pistelaskujärjestelmä on niin raaka. Voitosta ajetaan ja katsotaan kuinka sarjan kanssa lopulta käy. Yritetään saada hyvä päätös kaudelle ja uskon, että näin tulee käymään, sillä meillä on sama hyvä porukka kasassa kuin Ranskassa, Trogen päätti.

Pistetilanne 6/7 osakilpailua

1) Oliver Eriksson (SWE) 163
2) Jesse Kallio 142
3) Ben-Philip Gundersen (NOR) 128
4) Fraser McConnell (JAM) 119
5) Sami-Matti Trogen 105
6) Vasiliy Gryazin (RUS) 91
7) William Nilsson (SWE) 57
8) Simon Olofsson (SWE) 56
9) Anders Michalak (SWE) 55
10) Steven Volders (BEL) 51

———-

22) Jami Kalliomäki 2

Teksti: Toni Lönnroos, Sami-Matti Trogenin tiedotus


Facebook kommentit