Trogenille kauden toinen palkintosijoitus – “Uskomaton työ taaimmaisesta rivistä tällä radalla”

12.11.2019 / 18:54
Sami-Matti Trogen oli huippuiskussa Etelä-Afrikassa (Kuva: Jan Kåre Rafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Lohjalainen Sami-Matti Trogen päätti kilpailukautensa rallicrossin RX2-sarjassa Kapkaupungissa, Etelä-Afrikassa viime viikonloppuna, saavuttaen menestyksekkäästi nyt toisen peräkkäisen palkintosijoituksensa.

Sami-Matti Trogenilla oli kiireinen viikonloppu, sillä RX2-sarjan finaaliosakilpailun lisäksi viikonloppuun kuului virtuaaliurheilun iRacing World Rallycross Championship -sarjan kauden kuudes osakilpailu. Trogen ajaa sarjaa X-R’cer -simulaattorilla ja viikonlopun kilpailuun hän lähti MM-sarjan pistejohtajana.

Kilpailuviikonloppu alkoi vahvasti ja Trogen oli RX2-sarjan avauspäivän jälkeen sijalla neljä. Illalla oikea kilpa-auto vaihtui väliaikaisesti rakennettuun simulaattoriin, jonka oli kovalla työllä rakentanut kokoon GRX- ja Set Promotion -tiimit.

– Oli todella koomista, kun rälläkät räiskyivät ja hitsipillit kävivät kuumana, kun koko tiimin henkilökunta kasasi minulle väliaikaista simulaattoria. Se oli aikamoinen haaste Afrikan olosuhteissa, joten siitä suuri kiitos kaikille auttajille, Trogen kiittelee.

Simulaattorikilpailussa oli paljon dramatiikkaa, sillä Trogen kiilattiin finaalissa ulos ja hän jäi joukon hännille. Kaikesta huolimatta hän sai lopulta hyvät pisteet ja säilytti asemansa pistejohtajana. Palattuaan sunnuntaina takaisin RX2-sarjan pariin, vuorossa oli kaksi viimeistä alkuerää, joista ensimmäisessä kosketus kanssakilpailijan autoon rikkoi ohjauksen, eikä Trogenin auto pysynyt kunnolla hallinnassa. Tämä johti tuomariston aikarangaistukseen radan ylityksistä. Alkuerien lopputuloksena oli kuudes sija.

Kuudes sija oikeutti Trogenille keskirivin lähtöpaikan semifinaaliin. Trogen sai semifinaalilähdössä hyvän startin ja nousi omassa erässään kolmanneksi, mikä oikeutti finaalissa viimeisen lähtöruudun lähtöpaikkaan. Finaalissa Trogen sai kuitenkin hyvän startin ja nousi sijoituksissa ylöspäin, kun hänen “spotterinsa” Joni Wiman ajoitti jokerikierroksen juuri oikeaan aikaan. Lopputuloksena oli kolmas sija.

– Finaalistartti onnistui hyvin ja onnistuin nousemaan sijoituksissa. Loppua kohti kiristin tahtia ja ajoin niin lujaa kuin vain ikinä pystyin. Viimeisen kierroksen jälkeen huomasin, että olenkin kolmantena. Olen todella iloinen siitä, että pääsin jälleen palkintokorokkeelle, Trogen iloitsi.

Set Promotionin RX2-tiimin päällikkönä Etelä-Afrikassa toimi Ian Davies, joka oli tyytyväinen viikonloppuun.

– Sami-Matti teki mielestäni uskomattoman työn noustessaan palkintopallille finaalin taaimmaisesta rivistä tällä radalla. Hieno jokeritaktiikka ja hyvä ajo toivat tämän lopputuloksen. Tämä oli yksi urani fantastisimmista päivistä, joissa kuljettaja ja tiimi työskentelivät loistavasti yhteen. Teimme auton säätöihin semifinaalin jälkeen pieniä muutoksia, jotka mielestäni toimivat hyvin. Set Promotion on pieni talli ja meillä oli loistava kuljettaja. Toivon, että Sami-Matti nähdään rallicrossissa myös ensi vuonna, Davies toivoi.

Kilpailuviikonlopun tuloksellaan Trogen päätti kautensa loppupisteissä viidenteen sijaan.

Teksti: Toni Lönnroos, Sami-Matti Trogenin tiedotus


Facebook kommentit