Trogenille ralli on hyvää treeniä rallicrossia varten – “Kilometrejä kesää varten”

19.1.2019 / 09:26
Sami-Matti Trogen kilpailee rallidebyytissään Renaultilla (Kuva: Sami-Matti Trogenin tiedotus).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossista ja pikkuformuloista tutuksi tullut autourheilun monilahjakkuus Sami-Matti Trogen debytoi tänään lauantaina rallissa, kun lohjalainen osallistuu Iisalmen ympäristössä ajettavaan Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kauden avausosakilpailuun.

Sami-Matti Trogen, 16, tekee rallidebyyttinsä Tuukka Hallialla aiemmin käytössä olleella V1600-luokan Renault Cliolla ja nuotteja lohjalaisnuorukaiselle lukee, sekä siirtymäosuudet ratin takana istuu Mikko Lagerström. Trogenin tiedotteen mukaan tulevassa kilpailussa tarkoituksena on pitää hauskaa, kerätä ajokokemusta ja tutustua uuteen lajiin.

– Olin toissa viikolla AKK:n Flying Finn Academyn kanssa Hyrynsalmella kaksi päivää ajoleirillä. Siellä sain tärkeää oppia ja kokemusta autosta ja rallin nikseistä. Leiri sujui tosi hyvin, ajokilometrejä tuli lähes 250 ja pysyin penkkojen välissä koko ajan, Trogen sanoo tiedotteessaan.

Iisalmen lisäksi Trogen osallistuu myös 16. helmikuuta Kouvolassa ajettavaan Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kauden toiseen osakilpailuun, joka ajetaan rallin SM-sarjan osakilpailun yhteydessä, sekä mahdollisesti syksyllä ajettavaan junnujen kauden päätösosakilpailuun Naantalissa. Kesällä pääpaino on tottakai rallicrossissa, jota nyt tehtävät rallikokeilut palvelevat erinomaisesti.

– Saan kilometrejä kesää varten, vakioautolla ajaminen vaihtelevilla teillä on hyvää treeniä. Kiva lähteä pitämään tiimin kanssa hauskaa ja tottakai kilpailemaan. Mikko (Lagerström) on istunut kerran vierellä Saukkolassa ja meidän yhteistyö alkoi heti sujumaan ihan hyvin, Trogen kuvailee.

Iisalmen kilpailuun Trogen ei ole asettanut mitään tulostavoitteita, mutta:

– Vaikka minulla ei mitään tulostavoitetta ole, niin aina kun laitetaan kypärä päähän, niin ollaan tosissaan. Rallissa on paljon eroa crossiin, saa ajaa paljon enemmän, erikoiskokeet voivat olla pitkiä, eikä ikinä tiedä mitä tulee vastaan. Ei siitä varmasti ainakaan tylsää tule, kun “pimeään” vedetään. Uskon, että tulen tykkäämään tästä, Trogen päätti.

Lue myös! Junioreiden SM-sarja käynnistyy Iisalmessa – Trogen debytoi ralliauton ratissa (18.1.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit