Trogenin formulakausi jatkuu Navarran auringon alla – “Ennusteen mukaan vähän kuin Suomen kesä”

1.9.2017 / 09:06

[ A- ] / [ A+ ]

Keväällä alkanut formulakausi jatkuu tänä viikonloppuna Espanjan F4-sarjan toisella osakilpailulla Navarrassa. Sami-Matti Trogen on urakoinut kauden mittaan jo seitsemän osakilpailua SMP F4 NEZ –sarjaa ja ehtivänä nuorena hän on käynyt esiintymässä palkintokorokkeella myös kotimaan rallicrossissa RX Academyn kahdessa kilpailussa.

Nyt Sami-Matti Trogenilla on edessään siis Formula 4:n Espanjan sarjan osakilpailu.

– Lähdetään Espanjaan, lennetään Bilbaohon ja ajetaan siitä vajaan parinsadan kilsan siirtymä Navarraan. Siellä alkaa tutustuminen rataan testien merkeissä jo torstaina. Yksi viikonloppu oli kisoista taukoa, joten onhan se jo aikakin päästä kisaamaan, Trogen kertoo tiedotteessaan.

Espanjan sarja painottuu syksyyn kesän kuumudesta johtuen.

– On siellä vieläkin lämmintä, mutta viikonlopun ennusteen mukaan vähän kuin Suomen kesä, parikymmentä astetta, tosin täältä tuttua vesisadetta ei ainakaan vielä ole ennustettu.

Espanjan sarjan ensimmäinen osakilpailu ajettiin juhannuksena Motorlandissa.

– Se jäi kyllä mieleen. Oli tekniikan kanssa murheita, kerran kisa keskytettiin pahan kolarin takia, itse kolhin autoa aika-ajossa ja kaiken huipuksi viimeisessä lähtössä mun perässä ryskättiin niin, että katosi koko takasiipi. Näitä en tosin enää mieti, se on historiaa ja nyt katse on vain tässä kisassa, eli hyvällä fiiliksellä olen lähdössä. Tavoitteena on ehjät kilpailulähdöt ja kuten kauden suunnitelmaan kuuluu, kokemuksen saaminen. Jos “podiumille” pääsen, niin se olisi super hyvä suoritus, Trogen pohtii.

Sarjassa ajetaan seitsemän osakilpailua ja Navarra on toinen osakilpailu. Seuraava on kahden viikon kuluttua Barcelonassa ja kausi päättyy marraskuussa Estoriliin. Kausi on nyt puolivälissä ja seuraavaa on jo suunniteltu.

– Ensi vuottakin on suunniteltu viime viikkojen aikana. Monia eri vaihtoehtoja on olemassa, mutta jätän nämä hommat isälleni. Se miettii nämä hommat ja minä ajan, näin olemme tehneet työnjaon. Itse olen sitä mieltä, että jatkan formulaa jossakin sarjassa ja jos ehdin, niin kiva olisi ajaa rallicrossia esimerkiksi RX2-autolla. Pääpainon haluan pitää formuloissa, Trogen sanoo.

Teksti ja kuva: Sami-Matti Trogenin tiedote


Facebook kommentit