Trogenin vähimmäistavoite RX2-päätökseen on finaalipaikka – “On enempäänkin nälkää”

21.11.2018 / 09:16
Sami-Matti Trogen Loheac'n kilpailussa syyskuussa (Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Sami-Matti Trogenin debyyttikausi rallicrossin RX2-luokassa päättyy tulevana viikonloppuna Etelä-Afrikassa. Trogen on ajanut tällä kaudella jo 18 kilpailua ja noussut palkintokorokkeelle kymmenen kertaa.

MM-rallicrossin yhteydessä ajettavassa RX2-sarjassa Sami-Matti Trogenin, 16, paras sijoitus on ollut Ranskan Loheac’n toinen sija. Nyt lähdetään jahtaamaan jälleen finaalipaikkaa.

– Loheac’ssa oli huikea finaali. Vähän ennen maalia oltiin ihan nipussa ja kovan taistelun jälkeen nousin viime metreillä toiseksi, Trogen muistelee.

RX2-sarjassa vietettiin pitkä tauko, ajettiinhan Ranskan osakilpailu syyskuun alussa. Trogen ei ole kuitenkaan lepäillyt laakereillaan, vaan on sen jälkeen ajanut crosskartin SM-kilpailun Suomessa ja Ruotsin Tierpissä RX Academyn finaalin, joka päättyi mestaruusjuhliin.

RX2-kausi Trogenin osalta alkoi keväällä Englannista, Silverstonen radalta, mistä tuloksena oli kahdeksas sija. Sen jälkeen vuorossa olivat Norja ja Ruotsi, sijoitukset olivat seitsemäs ja viidestoista. Ruotsin kilpailun jälkeen siirryttiin Kanadaan, missä Trogen sai alleen uuden auton ja ajoi finaalissa viidenneksi. Sitten Ranskassa tärppäsi ja uran ensimmäinen palkintosija nelivetoisissa oli taskussa.

Kausi on mennyt nousujohteisesti, joten tavoite Etelä-Afrikassa on korkealla. Cape Townin rata on Trogenille täysin uusi, tuttavuutta on tehty vain virtuaalisesti.

– Muutamia videoita olen viime vuoden kisasta katsonut. Perjantaina selviää tarkemmin millainen rata on. Tavoitteena on vähintään finaalipaikka, mutta kyllä minulla on enempäänkin nälkää, koska Ranskassa sujui niin hyvin, Trogen korostaa.

Teksti: Sami-Matti Trogenin tiedote


Facebook kommentit