Tukiaisen taistelu toi kauden avauksesta kolmannen sijan – “Ihan hyvä lopputulos”

31.5.2019 / 04:33
Tero Tukiainen avasi SM-sarjan Autokrossi-luokan kolmannella sijalla (Kuva: Vesa Rauhala).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime kaudella rallicrossin SM-sarjassa Autokrossi-luokassa kolmanneksi sijoittunut Tero Tukiainen avasi uuden kauden viime lauantaina Jalasjärvellä kolmannella sijalla.

Autokrossi-luokassa Jalasjärvellä mukana nähtiin yhteensä 22 kuljettajaa ja Tero Tukiaisen tavoin Toyota MR2 -autoon luotti kahdeksan muuta kuljettajaa. Tukiainen oli jo ennen rallicrossin SM-sarjan avausosakilpailua saavuttanut tänä vuonna menestystä, kun Parkanon Urheiluautoilijoita edustava kuljettaja ajoi talvella jäärata-ajon SM-sarjassa Super Saloon -luokassa (erikoisliukuesteet) SM-hopealle.

Jalasjärvellä perjantaina ajetuissa harjoituksissa Tukiainen kellotti seitsemänneksi nopeimman ajan. Lauantaille luvassa oli sadekeliä, mutta Tukiaisen tiimissä kaikkeen oli varauduttu.

– Olemme testanneet myös sadekelillä, joten kokemusta siitäkin on. Perjantain vapaissa harjoituksissa oli kuivaa, Tukiainen kommentoi tiedotteessaan.

Ensimmäisessä ja toisessa alkuerässä Tukiainen voitti oman lähtönsä ja kun kaikkien lähtöjen ajat pistettiin vertailuun, riitti nuo suoritukset kaksi kertaa seitsemänteen sijaan. Kolmannessa ja viimeisessä alkuerässä Tukiaisen sijoitus oli vasta 16. ja eroa kärkeen kertyi lähes 18 sekuntia.

– Tiukassa tilanteessa tuli osumaa auton takakulmaan ja pyörähdin, Tukiainen harmitteli.

Alkuerien kokonaispisteissä Tukiaisen sijoitus oli yhdestoista ja se toi takarivin lähtöpaikan ensimmäiseen semifinaalilähtöön, johon asettuivat finaalipaikkaa tavoittelemaan lisäksi Ville Mikkonen, Jani Lehtinen, Jari Koivistoinen, Mika Liimatainen, sekä Tomi Rakkolainen. Vaikka Tukiaisen lähtöpaikka olikin huono, niin siitä huolimatta hän taisteli itsensä finaaliin.

– Ajoin kaksi viimeistä kierrosta riskillä ja nousin lähdössä toiseksi. Se takasi paikan finaaliin.

Finaaliin Tukiainen starttasi toisesta lähtörivistä ja startti olikin onnistunut, kun punainen Toyota MR2 nousi ensimmäisessä mutkassa jo toiseksi. Voittoon ajoi lopulta Mikkonen ennen Joni-Pekka Rajalaa. Tukiainen oli kolmas.

– Tein ajovirheen (neljännellä kierroksella) ja sen jälkeen oli parasta varmistaa kolmostila. Ihan hyvä lopputulos, vaikka kolmannen alkuerän huono tulos vähensi pistesaalista. Me varauduttiin sadekeliin löysäämällä iskunvaimentajien säätöjä. Auto tuntui tosi hyvältä, Tukiainen kehui.

Rallicrossin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Joensuussa 15. kesäkuuta. Tukiainen on avausosakilpailun jälkeen Autokrossi-luokan SM-pisteissä seitsemäntenä, 15 pistettä sarjaa johtavaa Mikkosta perässä, joka Jalasjärvellä ylsi täydelliseen 30 pisteen suoritukseen.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit