Tulihan se sieltä – VW myönsi Latvalan auton hajonneen

25.4.2016 / 12:24
Jari-Matti Latvala lensi Miikka Anttilan Argentiinassa, kunnes auton etujousitus petti. (kuva: Volkswagen Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

 

Jari-Matti Latvalan MM-ralli Argentiinassa päättyi pettymykseen. Auton etujousitus petti lauantaina, ja kisaa johtanut suomalainen lensi katon kautta tieltä. Volkswagen ei kuitenkaan tiedotteissaan maininnut auton teknisestä viasta heti, vaan vasta kilpailun jälkeen.

Latvala joutui näin kantamaan ulosajajan leimaa muutenkin raskaillaan harteillaan. Lauantaina talli tiedotti, myös kuskin itsensä suulla, että Latvala ajoi kiveen ja keskeytti osumasta seuranneeseen ulosajoon. Teknisestä viasta ei kirjoitettu sanaakaan.

Auton sisäkameran tallenne kuitenkin aukottomasti osoitti, että etuiskunvaimentimen yläpään kiinnitys petti, ja autosta tuli ohjauskyvytön. Tilannetta edelsi toki osuma tiellä olleeseen kiveen, mutta kivi oli pieni, ja sellaisten yli ajetaan rallissa tuhansia kertoja. Asiantuntijoiden mukaan auto ei voi pettää Latvalan tapauksen lailla tuollaisessa tilanteessa.

Vasta sunnuntai-iltana talli kirjoitti tiedotteessaan, että autoon tuli tekninen vika.

– Osuin kiveen erikoiskokeella 14, ja se rikkoi jotain autossa ja kaadoimme, Latvala sanoi tiedotteessa.

– Osuma rikkoi jotain autossa, ja lopputuloksena oli ympäriajo, tallipäällikkö Jost Capito totesi.

Latvalan rallikurjuus ei kuitenkaan jäänyt vielä tuon 14. erikoiskokeen hässäkkään. Ohjausvarsi katkesi rallin päätöserikoiskokeella, valuttaen suomalaisen sijalle 16. Tuo kerrottiin tiedotteessa auliisti.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Katso video tapahtuneesta


Facebook kommentit